Į Alytų lankininkai susirinko ne tik gerai praleisti laiką, tačiau ir parodyti itin aukštus rezultatus - užfiksuoti net 5 šalies rekordai!

Šįkart varžybose startavo 4 skirtingų grupių atstovai: suaugusiųjų, šaudančių paprastais lankais, suaugusiųjų, šaudančių ilgaisiais lankais, o taip pat - jaunimo bei jaunučių.

Suaugusių, šaudančių paprastais lankais grupėje, geriausiai sekėsi Vilniaus lankininkų sporto klubo atstovams. Pirmą vietą iškovojo Vladimiras Mosinas, antrą vietą užėmė Vitalija Zeleniūtė (pagerinusi Lietuvos moterų paprastų lankų rekordą), o trečią – Juozas Sedleckas.

Ilgųjų lankų suaugusiųjų grupėje dėl čempiono vardo užvirė atkakli kova ir nugalėtojas nebuvo aiškus iki pat paskutinių šūvių. Šįkart savo pranašumą įrodė „Perkūno strėlės“ atstovas Tomas Pocius, nugalėjęs druskininkietį Stasį Svetlauską. Trečią vietą iškovojo kita „Perkūno strėlės“ lankininkė Vaida Urbanavičiūtė.

Daugiausiai rekordų šiose varžybose užfiksuota jaunimo grupėje. Čempiono vardą čia iškovojo Simas Janutėnas, pagerinęs šalies jaunių ir jaunimo rekordus. Antrą vietą užėmė Delija Lekstutytė, taip pat pagerinusi jaunių ir jaunimo rekordus, o bronza atiteko „Šironijos“ lankininkui Linui Šironui.

Pačių jauniausių lankininkų grupėje geriausiai sekėsi Alytaus klubo „Žaliasis lankas“ lankininkei Cordelijai Abidaoud, sidabro medalį iškovojo vilnietis Mantas Lapinis, o bronzos medaliu pasipuošė kitas alytiškis Ignas Sakalauskas.

„Best In Lithuania“ varžybų organizatorių klubas „Žaliasis lankas“ atskleidė, kad tai buvo tikrai ne paskutinis toks renginys Alytuje. Ateityje planuojamos gerokai didesnio mąsto varžybos, į kurias bus kviečiami ir olimpiniais, ir skriemuliniais lankais šaudantys lankininkai, ne vien iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)