Lietuvė nuotolį įveikė per 0:58,79 ir nusileido tik pasaulio čempione tapusiai vengrei Katinkai Hosszu (0:58,49).

Bronzos medalį iškovojo Kinijos sportininkė Zhao Jing (0:58,80).

Išvakarėse R. Meilutytė iškovojo pirmą medalį šalies istorijoje tokio rango varžybose.

Mūsiškė moterų 50 m plaukimo krūtine finale nuotolį įveikė per 29,44 sek. ir laimėjo auksą bei jau trečią, šįsyk 0,07 sek. pagerino Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatų rekordą.

Primename, kad 50 m plaukimo pusfinalyje R. Meilutytė finišavo per 29,51 sek. ir 0,05 sek. pagerino sau pačiai priklausiusį naują Lietuvos ir pasaulio čempionatų rekordą bei 0,04 sekundės - Europos rekordą. Mūsiškė kaip ir atrankos varžybose užėmė pirmą vietą tiek savo plaukime, tiek bendroje įskaitoje.

Pasveikino ir prezidentė
„Šiame čempionate daugeliui sportininkių esi tiesiog nepralenkiama. Kartu su visais šalies žmonėmis nuoširdžiai džiaugiuosi tavo pasiekimais, didžiuojuosi tavimi ir tikiu, kad ateityje pakeisi ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio plaukimo istoriją“, - teigiama prezidentės sveikinime čempionei.

Šalies vadovė R. Meilutytei palinkėjo pačios didžiausios sėkmės ir dar ne kartą visus nustebinti įspūdingais laimėjimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (473)