Lietuvė distanciją įveikė per 1:03,52.

Antra vieta atiteko Jamaikos plaukikei Aliai Atkinson (1:03,80). Bronzą iškovojo danė Rikke Moeller Pedersen (1:04,05).

R. Meilutytė šį rytą nedalyvavo 50 m laisvu stiliumi atrankos varžybose, nes taupė jėgas finalui. Ir sprendimas pasiteisino!

Į finalą R. Meilutytė pateko su antru laiku - 1:04,81.

Tai jau trečias Lietuvos plaukikės medalis šiame pasaulio čempionate. Penktadienį mūsiškė iškovojo sidabrą 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje, o ketvirtadienį - auksą savo mėgstamoje 50 m plaukimo krūtine varžybose.

Prezidentė pasveikino R.Meilutytę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino R.Meilutytę iškovojus dar vieną pergalę - aukso medalį 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

„Šią vasarą Londone stebėjau Tavo pergalingą pasirodymą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Šiandien Stambule - ta pati rungtis, ir vėl auksas!

Rūtele, tu esi Lietuvos džiaugsmas. Pastarosiomis dienomis, kaip ir vasarą, visus lietuvius vienija džiugesys dėl Tavo sėkmingų pasirodymų ir pergalių.

Linkiu Tau nesustoti šiame nuostabiame kelyje ir toliau garsinti savo šalies vardą pasaulyje. Visa Lietuva tau linki pergalių, ryžto, atkaklumo ir sėkmės!“, - rašoma Prezidentės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (905)