„Tai labai svarbus baseinas mūsų visuomenei, sportininkams. Pagrindinis baseino tikslas – visuomenės aktyvumo skatinimas. Dirbame su vaikais nuo 3-ejų metų ir stengiamės ugdyti jų valią, patriotiškumą“, – džiaugsmingai kalbėjo R. Teličėnas.

Plaukimo treneris taip pat dėkojo aklųjų sąjungai, be kurių nebūtų šio baseino bei žadėjo su lyg kiekvienais metais gerinti ir kelti baseino lygį.

Šventėje dalyvavo daug garbių svečių. Tai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė ir olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė, penkiakovininkai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Andrejus Zadneprovskis, olimpinis plaukimo čempionas Robertas Žulpa bei kiti. Visi svečiai džiaugėsi naujojo baseino atidarymu ir sveikino trenerių iniciatyvą.

R. Teličėnas: baseinas niekada nebus privatus

R. Teličėnas, pasakodamas, kaip gimė idėja renovuoti baseiną, sakė, kad galvojo apie emigraciją, bet nepasidavė ir siekė svajonės.

„Kai gyvenimas įspaudžia į kampą, pradedi siekti savo svajonės. Mano atveju taip ir nutiko – arba susikraunu daiktus ir važiuoju, kur visi važiuoja, arba perlipu sau per galvą ir kažką padarau čia. Be partnerių ir artimųjų to nebūtų, ne vieną kartą norėjau viską mesti. Džiaugiuosi, kad radau kantrybės“.

Su baseino atidarymu darbai dar nesibaigė. Treneris nori su laiku jį pakelti į dar aukštesnį lygį, pakeisti baseino dangą, turėti bent vieną taką, kuriame reguliuotųsi gylis ir padaryti jį patogų tiek vaikams, tiek neįgaliesiems.

R. Teličėnas taip pat paneigė mintį, kad „Olimpinės pradžios“ baseinas taps privačiu.

„Jis niekada nebus privatus, nes savininkai yra aklųjų sąjunga. Tarpusavyje bendraujame, kad baseinas gyvuotų. Žinoma, didžiausias dėmesys yra vaikams. Tačiau kas nori paplaukioti, vietų tikrai yra. Anksčiau sąlygos buvo prastesnės ir kaina mažesnė, bet baseinui augant į viršų paaugo ir kaina. Tai normalu“.

R. Žulpa: džiugu, kad pasistatėme ne krepšinio aikštę

Penkiakovininkė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kadaise besitreniravusi šiame baseine, teigiamai įvertino pasikeitimus.

„Baseinas yra jaukus, mielas. Tai tinkamiausia vieta ugdyti vaikus, todėl tikimės, kad čia užaugs olimpiniai ar pasaulio čempionai. Nuostabu, kad yra tokių žmonių kaip Lina ir Romanas“, – kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Tuo tarpu R. Žulpa džiaugėsi, kad pagaliau turime baseiną, o ne krepšinio aikštelę.

„Smagu, kad atstatėme baseiną, o ne naują krepšinio aikštelę. Net nustebau, nes buvo daug pažadų iš valstybės, o čia privatus. Nors ir mažas, bet galime puikiai paplaukioti. Tikiuosi, kad kada nors atsiras ir valstybinis baseinas. Girdėjau, kad vyksta kalbos, posėdžiai, priimami nutarimai. Malonu, nes galvojome, kad jokių baseinų mums nesišviečia“, – nesmagią padėtį nupasakojo čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)