Pasaulio rekordą šeštadienį ryte kvalifikacijos plaukime pasiekusios rusės Julijos Jefimovos rezultatas pusfinalyje - 29,88 sek.

J. Jefimovos ryte pasiektas rekordas Rūtai didelio įspūdžio nepadarė. „Nėra čia ko daug jaudintis“, - pareiškė lietuvė. Ir vakare pademonstravo, jog olimpine ramybe spinduliavo ne be reikalo.

Pirmajame pusfinalio plaukime pirma buvo JAV atstovė Jessica Hardy. Ji pagerino savo rytinio plaukimo rezultatą - 29,90 sek.

50 m plaukimo krūtine finalas vyks sekmadienį vakare.

Už pasiektą pasaulio rekordą Rūta gaus 25 tūkst. JAV dolerių premiją. 40 tūkst. dolerių ji šiame čempionate jau buvo laimėjusi.

Tai jau antras Rūtos pagerintas pasaulio rekordas šiame čempionate. 100 m plaukimo krūtine varžybose jaunoji čempionė iš Lietuvos iškovojo auksą ir taip pat pasiekė pasaulio rekordą. Tai ji padarė pusfinalyje, distanciją įveikusi per 1:04.35 min.

Šeštadienį ryte vykusiame kvalifikaciniame plaukime lietuvė distanciją įveikė per 30,07 sekundės ir finišavo trečia tarp 74 šios rungties dalyvių.

Geriausiai atrankos varžybose plaukė ir pasaulio, Europos, bei pasaulio čempionatų rekordus pagerino rusė J. Jefimova (29,78 sek.). 50 m plaukimo krūtine pasaulio rekordas anksčiau priklausė amerikietei J. Hardy (29,80 sek). JAV plaukikė kvalifikacinėse varžybose buvo antra - 29,99 sek.

Pasaulio ir olimpinė čempionė R. Meilutytė šeštadienį ryte ketino dalyvauti ir moterų 50 m plaukimo laisvu stiliumi kvalifikacijoje. Tačiau vėliau planus pakeitė ir nusprendė susikoncentruoti tik 50 m plaukimo krūtine rungčiai.

100 m plaukimo laisvu stiliumi atrankos R. Meilutytė neįveikė. Distanciją ji nuplaukė per 55,72 sek. ir tarp 73 plaukikių liko 27-ta bei į pusfinalį neiškopė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1150)