Lietuvės rezultatas 50 m plaukimo krūtine rungties finale - 29,59 sek.

Auksą iškovojo rusė Julija Jefimova (29,52 sek.). Bronza atiteko amerikietei Jessicai Hardy (29,80 sek.). JAV plaukikė pakartojo rezultatą, kuris iki šeštadienio ryto buvo šios rungties pasaulio rekordas.

„Nežinau, kodėl finale rezultatai buvo prastesni nei šeštadienį, žinau tik tai, dėl ko mano laikas nebuvo toks, koks galėtų. Kodėl? Tiesiog per daug „užsimaliau“, – trumpai sidabrinį pasirodymą pakomentavo R. Meilutytė.

Lietuvos plaukikė tikino, kad jaudulys jai kojos nepakišo - prieš startą ji nerimo esą nejautė.

„Nemoku per daug jaudintis“, – sakė R. Meilutytė.

Finalo diena išaušo po beprotiško ir istorinio 50 m plaukimo krūtine rungčiai šeštadienio. Ryte kvalifikaciniuose plaukimuose rusė Julija Jefimova distanciją įveikė per 29,78 sek. ir pagerino rungties pasaulio rekordą, kuris priklausė amerikietei Jessicai Hardy (29,80 sek). Rūtos kvalifikaciniame plaukime užfiksuotas laikas - 30,07 sek. - buvo trečias tarp 74 šios rungties dalyvių.

„Nėra čia ko daug jaudintis“, - po rusės rekordo pareiškė R. Meilutytė. Ir prabėgus pusdieniui rungties pusfinalyje driokstelėjo savo pasiekimu - 29,48 sek. Jaunoji Lietuvos plaukikė pagerino šalies, pasaulio, Europos, bei pasaulio čempionatų rekordus.

R. Meilutytė šiame čempionate pagerino pasaulio rekordą ir 100 m plaukimo krūtine varžybose. Auksą Barselonoje iškovojusi Lietuvos plaukikė šios rungties pusfinalyje distanciją įveikė per 1:04.35 min.

Už iškovotą sidabro medalį sportininkams pasaulio čempionate skiriama 10 tūkst. dolerių premija. Už pasiektus du pasaulio rekordus ir aukso medalį Rūta jau buvo užsitikrino 65 tūkst. JAV dolerių premiją.

Antrą medalį iškovojusią R. Meilutytę iškart suskubo sveikinti šalies vadovai.

„Mieloji Rūta, iš visų jėgų plaukei už Lietuvą ir užtikrintai iškovojai sidabrinę pergalę, kuria džiaugiasi visa šalis. Tu laimėjai aukso ir sidabro medalius ir du kartus pagerinai pasaulio rekordą, įveikusi itin stiprias varžoves. Su tavimi laimi visa Lietuva!“, - sakoma Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Pasak šalies vadovės, puikus Rūtos Meilutytės pasirodymas Barselonoje vykusiame čempionate rodo, kad sportininkė yra viena geriausių planetos plaukikių, visą pasaulį stebinanti jėga, ištverme, susitelkimu ir vienas po kito gerinamais rekordais.

Prezidentė palinkėjo Rūtai Meilutytei visada būti su Lietuva, išlaikyti nepalaužiamą atkaklumą ir jausti šiltą šalies žmonių palaikymą, siekiant naujų įspūdingų pergalių ateityje.

„Mieloji Rūta, Barselonoje tu nustebinai visą pasaulį, o svarbiausia, jog daugelyje mūsų pažadinai patriotiškumo jausmą ir pasididžiavimą Lietuva. Labai svarbios tai pergalės, nes stiprūs buvo varžovai. Nuoširdžiai sveikinu tave, Rūta, aplenkus daugelį galingų plaukikių ir vėl įrašius į šio nuostabaus sporto istoriją naują pasaulio rekordą bei pasidabinus šlovingu sidabro medaliu. Linkiu tau stiprybės, ištvermės kasdienos treniruotėse, sėkmės ateities varžybose, šaunaus poilsio gimtajame Kaune, gardžių močiutės blynų ir smagių susitikimų su draugais“, – sakoma premjero Algirdo Butkevičius sveikinime.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas: „Nuoširdžiai sveikinu Rūtą su puikiomis, nepakartojamomis pergalėmis pasaulio vandens sporto šakų čempionate – iškovojus pirmąją vietą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje ir antrąją vietą planetos pirmenybių 50 metrų plaukimo rungtyje. Neabejoju, kad tokie jaunos sportininkės pasiekti pasauliniai rekordai ir iškovoti medaliai į plaukimo baseinus pritrauks nemažą būrį Lietuvos vaikų, populiarins plaukimą Lietuvoje, duos naują impulsą šios sporto šakos patrauklumui ir plėtrai šalies miestuose ir miesteliuose“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1504)