Penktadienį premjeras apžiūrėjo vienintelį sostinėje 50 metrų ilgio Lazdynų baseiną, kurį anksčiau planuota uždaryti dėl avarinės būklės.

„Galutinis sprendimas bus priimtas balandžio mėnesio pabaigoje, bet bendras sutarimas yra priimtas, kad toks baseinas, koks yra, toliau egzistuoti negali. Arba jis bus rekonstruojamas iš pagrindų, bet man vidutinė intuicija sako, kad šalia turės būti pastatytas dar kitas, ir šitas objektas turės turėti nacionalinio objekto statusą, kad būtų galima naudoti Europos Sąjungos pinigus naujoje finansinėje perspektyvoje“, - žurnalistams sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, taip pat Ministrų kabinetas yra sutaręs dėl baseino Klaipėdoje statybos.

„Vyriausybės lygiu buvo aptartas vienas įpareigojimas, kad Klaipėdos mieste atsirastų baseinas, kuriame būtų galima vykdyti tarptautines varžybas. Tam projektui yra pritarimas, ir šiais metais yra skirta 200 tūkst. litų iš Sporto departamento projektavimui. Kitais metais pati savivaldybė yra įsipareigojusi už 1,3 mln. litų visiškai užbaigti projekto darbus ir pradėti statytas. Manau, tas nuosekliai bus įgyvendinama ir Vilniaus mieste“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Vilniaus savivaldybė savo ruožtu pranešė, kad Lazdynų baseino rekonstrukcijai žadama skirti 2 mln. litų iš valstybės investicijų programos. Pasak savivaldybės, šiemet Lazdynų baseino remontui skyrus apie 2 mln. litų, jis galėtų veikti dar bent 3 metus.

Kaip praneša sostinės savivaldybė, per rekonstrukciją treniruotės vyktų kituose mieste veikiančiuose baseinuose. Vilniuje yra 16 takelių, kurių ilgis siekia ne mažiau kaip 25 metrus, taip pat 14 takelių po 17,5-20 metrų. Artimiausias 50 metrų aštuonių takelių baseinas yra Elektrėnuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)