Sportininkai varžėsi įvairaus amžiaus grupėse.

Jauniausiems varžybų dalyviams buvo 10 metų, vyriausiems – 76. Pirmą varžybų dieną dalyviai varžėsi vidutinėje trasoje. Moterų elito grupės sportininkėms reikėjo įveikti 6,6 km trasą su 19 kontrolinių punktų. Čempione tapo Ignalinos orientavimosi sporto klubo „Būdakalnis“ atstovė Ramunė Arlauskienė, trasoje sugaišusi 45 minutes ir 33 sekundes. Nuo jos 1 min. ir 18 sekundžių atsiliko bei sidabro medalį iškovojo Gabrielė KeinaitėVilniaus „Sietyno SM–Sako“ komandos. Bronzos medalį iškovojo dvidešimtmetė šiaulietė Vesta Ambrazaitė – 48 minutės ir 14 sekundžių.

Vyrų elito grupės sportininkams reikėjo įveikti 7,6 km trasą bei surasti 24 kontrolinius punktus. Greičiausiai trasą įveikė daugkartinis Lietuvos čempionas Nerijus Šulčys iš Vilniaus „Perkūno“ klubo. Jo laikas 42:29 min. Antrą ir trečią vietą iškovojo „OK Telšių“ sportininkai Vitalijus Petrulis ir Regimantas Kavaliauskas, trasą įveikę atitinkamai per 45:25 ir 45:35 min.

Jaunimo (iki 20 metų) grupės čempionais tapo Vesta Ambrazaitė (Šiaulių „Sakas“) ir Danius Kalvaitis („Būdakalnis–SM Gaja“), jaunių (iki 18 metų) – Vaiva Laurutytė (Alytaus SRC-Javonis) ir Aidas Žigilėjus („Sietyno SM-Ąžuolas“), jaunučių (iki 16 metų) – Greta Stankevičiūtė („Sietyno SM-Būdakalnis“) ir Rokas Vaitkus (Šiaulių JTC), vaikų (iki 14 metų) – Judita Traubaitė („Sietyno SM-Fortūna“) ir Ignas Ambrazas (Šiaulių „Sakas“).

Galima paminėti, kad lietuviai laimėjo vyrų ir moterų elito grupėse bei trijose merginų grupėse, o visose vaikinų grupėse stipresni buvo Latvijos orientacininkai.

Antrą varžybų dieną sportininkų laukė pati įdomiausia OSS rungtis – estafetės. Greičiausiai trasą įveikė OK „Perkūno“ komanda: Vilius Stankevičius, Daumantas Petrovas ir N. Šulčys. Jie trasoje užtruko 1 val. 50:08 min. Antri liko „OK Sako“ komanda: Svajūnas Ambrazas, Petras Andrašiūnas ir Margusas Hallikas (1:52:14), o trečią vietą OK „Igtisa“ komanda: Dainoras Saunorius, Andrejus Gerasimovas ir Vilius Aleliūnas (1:55:33).

Moterų elito grupėje nugalėjo „OK Sako komanda: Vesta Ambrazaitė, Lubovė Pavliukova ir Gabrielė Keinaitė. Jos trasoje užtruko 1:36:33. Antrą vietą tik pačioje trasos pabaigoje išplėšė IOSK „Būdakalnis“ komanda Greta Stankevičiūtė, Roma Puišienė ir Ramunė Arlauskienė (1:44:14). Atsilikusios vos 29 sekundes trečią vietą iškovojo OK „Perkūno-Sietyno SM“ komanda: Algirda Zaliauskaitė, Karolina Sakalauskaitė ir Jolanta Šulčienė.

Kovo 25-27 dienomis dalis stipriausių sportininkų vyksta į pasaulio kariškių žaidynes Prancūzijoje, į kurių programą įtrauktas ir orientavimosi sportas slidėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją