Iš Klaipėdos kilusios sportininkės save išbandė ne tik kultūrizmo scenoje, bet ir kitokiose varžybose, o Agnė netgi spėjo pasirodyti televizijos ekrane. Nors sportas užima didžiąją dalį jų veiklos, tai atletėms netrukdo dirbti ir mėgstamą darbą, o Zitai hobis tapo pragyvenimo šaltiniu.

Sportas lydi visą gyvenimą

Z. Satkauskaitė sporte jau trylika metų. Per šį laikotarpį ji jau spėjo iškovoti ne vieną titulą – tapo Lietuvos kultūrizmo čempione, pasaulio kultūrizmo mėgėjų čempionate užėmė trečiąją vietą, Europoje lipo ant antrosios bei trečiosios vietos pakylų, tapo Lietuvos jėgos dvikovės rekordininke, svarsčio kilnojimo Europos vicečempione.

„Sportas – tai neatsiejama dalelė manęs, disciplina ir puikus saviraiškos būdas, formuojantis charakterį ir valią. Toks gyvenimo būdas man padeda siekti užsibrėžtų tikslų gyvenime, nepalūžti ištikus nesėkmei“, – apie sporto naudą savo gyvenime pasakoja atletė.

A. Kaubrytė yra viena iš sparčiausiai kylančių Lietuvos lengvojo kultūrizmo atstovių. 2011m. ji tapo pasaulio lengvojo kultūrizmo čempione. Plačiajai visuomenei ji žinoma dar ir dėl to, kad dalyvavo laidoje „Šok su manimi“. Čia ji buvo pakviesta sušokti vieną kartą bei iš karto susilaukė pagyrų. Grįžtant prie sporto, mergina teigia, kad ji nuo pat vaikystės pasižymėjo aktyvumu:

„Sporto nesirinkau, tiesiog darau tai, kas patinka ir esu laiminga. Nuo vaikystės visada buvau aktyvi, daug metų šokau pramoginius šokius ir iki šiol sportas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis“.

Susilaukia įvairių komentarų

Ne paslaptis, kad daugelis žmonių skeptiškai žiūri į moteris, kurios užsiima kultūrizmu. A. Kaubrytės manymu lengviausia yra kritikuoti kitus už nugaros, pamirštant save.

„Galiu pasakyt tik tiek, kad kiekvienas pasirenka savo gyvenimo būdą. Visada yra lengviau kritikuoti kitus nei patį save“, – mąsto tarptautinio verslo vadybos mokslus baigusi ir dabar tarptautinius pervežimus vykdančiai kompanijai vadovaujanti mergina.

Tuo metu sporto klube trenere dirbanti Z. Satkauskaitė sako, kad skeptiškai nusiteikę žmonės dažniausiai būna tie, kurie nebandė tobulinti savo kūno.

„Žmonių pasaulėžiūra keičiasi. Daugėja žmonių, besirūpinančių savo išvaizda, suprantančių sporto ir fizinio aktyvumo naudą. Taip pat keičiasi požiūris į sportuojančias moteris. Atletiškas kūnas tampa madingu. Gražų ir išpuoselėtą kūną visada malonu palydėti žvilgsniu. Mano manymu, skeptiški yra tie žmonės, kurie niekada nebandė tobulinti savo kūno“, – svarsto sportininkė.

Suteikė daugiau nei gražų kūną

Abi sportininkės sutinka, kad sportas į jų gyvenimą atnešė kur kas daugiau nei galimybę rungtis varžybose ir turėti gražų kūną. A. Kaubrytė sportuodama pradėjo sveikiau maitintis, pagerėjo jos savijauta. Tuo tarpu Agnės trenerė Z. Satkauskaitė sako supratusi, kad žmogaus išorė formuoja jo vidų:

„Puoselėdama savo kūną, ruošdama jį varžyboms per daugelį metų supratau, kad jis yra neatsiejamas nuo žmogaus vidinės būsenos. Įsitikinau, kad žmogaus išorė formuoja jo vidų“.

Penkerius metus trenere dirbanti Zita pastebi, kad vis daugiau moterų pamėgsta sporto sales ir supranta, kad jos nėra skirtos vien raumenų norintiems prisiauginti vyrams. Nepaisant gerėjančios tendencijos, lietuvė prisimena išvyką į Berlyną, kur susidūrė su visiškai kitokiu požiūriu į sportą nei Lietuvoje.

„Kartą teko svečiuotis Vokietijoje, Berlyne. Ankstų rytą net senyvo amžiaus moterys skubėjo į sporto salę. Stebėdama, kaip įvairaus amžiaus žmonės sportuoja, supratau, kad labai skiriasi lietuvių ir  užsieniečių supratimas rūpinantis savo išvaizda. Užsienyje kūno kultūra daugeliui žmonių yra neatsiejamas dienos ritualas, kuris padeda pozityviai žvelgti į gyvenimą“, – pasakoja Lietuvos rekordininkė.

Sportas raumenų nepriaugins

Nors moterys vis dažniau lankosi sporto salėse, tačiau nereta vengia darbo su svarmenis, nes baiminasi, kad priaugs raumenų ir atrodys negražiai. Atletės pritaria, kad tai tėra stereotipas. A. Kaubrytės manymu sportas padės, bet tikrai nepakenks.

„Kelios treniruotės per savaitę tikrai neužaugins raumenų, o tik padės numesti nereikalingus kilogramus ir padailins kūno linijas“, – neabejoja sportininkė.

Viena ryškiausių Lietuvos kultūrizmo atstovių Z. Satkauskaitė pabrėžia, kad žmonės yra apsėsti dietų laikymosi, tačiau nesupranta sporto svarbos.

„Dauguma žmonių savo organizmą alina įvairiomis dietomis, o sportuoja tik retas. Žinoma, dažnai pavyksta atsikratyti kelių kilogramų ir be sporto. Tačiau besilaikydamas tik dietos, norimų rezultatų nepasieksi. Sportas treniruoklių salėje – geriausia vieta patobulinti savo kūno linijas per pakankamai trumpą laiką“, – neabejoja atletė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)