Varžybose dalyvauja motorlaivių sporto atstovai iš aštuoniolikos pasaulio valstybių. Planuojama, kad iš įvairių šalių į Kauną atvyks per 200 šio sporto entuziastų.

Motorlaivių sporto pradžia Lietuvoje laikoma 1953 m. liepos 19 d., tad šįmet švenčiamas motorlaivių sporto 60-metis. Lietuvos sportininkai per šį laiką yra pasiekę svarių rezultatų ne tik Lietuvos, bet ir Europos bei pasaulio čempionatuose: Lietuvos vardą garsina Glebas Sobčiukas, Edgaras Riabko, Mantas Kukcinavičius ir kiti sportininkai.

Vidaus vandens kelių direkcija įspėja, kad varžybų metu Nemune bus ribojamas vidaus vandenų transporto priemonių eismas 1 km vidaus vandenų kelio ruože ties Kauno keleivine prieplauka.

Beje, šio draudimo nežinojo ar nepaisė keliolikos asmenų kompanija, kuri šeštadienio popietę savadarbiu plaustu varžybų metu įplaukė į trasą. Dėl šio priežasties lenktynės buvo laikinai sustabdytos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)