Būtent į pasaulio taurės etapus pritraukiamas didžiausias kiekis rėmėjų ir investuojama daugiausiai lėšų į sporto šakos reklamą. Šio sezono varžybose dalyvavo sportininkai iš 29 pasaulio šalių, dalyvių rungtyje skaičius siekdavo iki 350 žmonių.

Po pasaulio taurės finalo galutiniai etapų rezultatų olimpinių lankų vyrų grupėje nenugalimas buvo daugkartinis pasaulio čempionas, olimpinių žaidynių sidabro laimėtojas, šiuo metu esantis pirmoje pasaulio reitingo vietoje Brady Ellisonas iš JAV. Jis finale 6:4 nugalėjo šių metų miško šaudymo rungties pasaulio čempioną Jeaną-Charles'į Valladont'ą iš Prancūzijos.

Olimpinių lankų moterų grupės finale kovėsi Pietų Korėjos lankininkės Jeon Sung Eun ir Kim Min Jong. Dvikovą rezultatu 7:3 laimėjo Jeon Sung Eun.

Skriemulinių lankų grupėje pergalę iškovojo daugkartinis pasaulio čempionas ir pasaulio taurės etapų nugalėtojas, legendinis lankininkas Bradenas Gellenthienas iš JAV, kuris finale kovojo prieš daugkartinį pasaulio rekordininką Peterį Elzingą iš Olandijos ir po įtemptos kovos papildomo, visiškai į taikinio centrą atlikto šūvio, Braden savo pranašumą įrodė amerikietis.

Skriemulinių lankų moterų grupėje netikėtai pergalę iškovojo Didžiosios Britanijos lankininkė Andrea Gales. Finalo dvikovoje A. Gales susitiko su daugkartine pasaulio taurės etapų prizininke ir nugalėtoja Vandionant Frangilli iš Prancūzijos ir įveikė varžovę rezultatu 7:3.

Šio sezono uždarų patalpų pasaulio taurės varžybose Lietuvos lankininkai dalyvavo tik Prancūzijos etape. Jelena Babinina ten užėmė 5-ą vietą o Vladas Šigauskas buvo 17-tas. Vasario 26-ą d. Lietuvos lankininkai dalyvaus uždarų patalpų Europos čempionate Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)