„Varžybas rodys nacionalinis transliuotojas, todėl tai – puiki proga populiarinti plaukimą. Bet tikslo žūtbūt laimėti Rūtai nekeliame. Bus medalis – gerai, nebus – ką darysi. Mūsų plaukikų pasiruošimo planai tokie, kad esminis startas laukia vasarą Barselonoje vyksiančiame pasaulio čempionate ilgame baseine. Bet Rūta tikrai pajėgi ir Stambule iškovoti medalį“, – DELFI sakė LPF generalinis sekretorius Gintautas Bartkus.

Į Stambulą R. Meilutytė su treneriu Jonathanu Ruddu sekmadienį atvyko pirma iš Lietuvos delegacijos. Likę penki rinktinės plaukikai su vyriausiuoju treneriu Žilvinu Ovsiuku priešakyje prie R. Meilutytės prisijungė pirmadienį.

G. Bartkus vylėsi, kad Giedrius Titenis pateks į pusfinalį ir kovos dėl vietos finale, pusfinalio barjerą mėgins įveikti ir Mindaugas Sadauskas. Likusiems sportininkams – Danui Rapšiui, Vaidotui Blažiui ir Ramintai Dvariškytei – keliama užduotis gerinti savo asmeninius rezultatus.

Trečiadienį – pirmą čempionato dieną – R. Meilutytė startuos 50 m plaukimo krūtine rungtyje, kurioje dalyvaus ir R. Dvariškytė. Varžybas trečiadienį taip pat pradės G. Titenis ir V. Blažys (100 m krūtine) bei D. Rapšys (100 m nugara).

Pirmenybės Stambule finišuos sekmadienį.

Lietuvos plaukimo rinktinės sudėtis:

Rūta Meilutytė (50 ir 100 m krūtine, 50 ir 100 m laisvu stiliumi, 100 m kompleksinis plaukimas);
Giedrius Titenis (50, 100 ir 200 m krūtine);
Mindaugas Sadauskas (50 ir 100 m laisvu stiliumi, 50 m peteliške, 50 m nugara ir 100 m kompleksinis plaukimas);
Danas Rapšys (50, 100 ir 200 m nugara, 100 m laisvu stiliumi);
Vaidotas Blažys (50 ir 100 m krūtine);
Raminta Dvariškytė (50, 100 ir 200 m krūtine).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)