„Tai buvo nauja sporto šaka Lietuvoje, egzotiška, niekur nematyta. Tiesiog atsistojau ant pačiūžų, išmokau čiuožti ir pajutau tą greitį, azartą. Ši sporto šaka iš karto mane paviliojo ir nieko nenorėjau keisti“, – sako A. Sereikaitė, turinti realius šansus patekti į Sočio olimpines žaidynes.

Pastarieji metai aštuoniolikmetei sportininkei buvo itin sėkmingi – Europos čempionate Švedijoje 500 m rungtyje ji užėmė 6-ąją vietą, pasaulio jaunimo pirmenybėse Lenkijoje toje pačioje distancijoje sprinterė buvo 4-a, o Europos jaunimo taurėje Italijoje nuraškė net tris aukso medalius.

Paklausta, ar nepabūgo imtos tokios iš pažiūros rizikingos sporto šakos, čiuožėja pasakoja: „Per tuos metus, kai sportuoju, baimė išnyko. O rizika visada yra, nes peiliai labai aštrūs, galandame prieš kiekvieną užbėgimą. <...>. Nors nebandžiau nieko perpjauti su pačiūža, nes tai būtų nelabai sportiška ir profesionalu, bet vaisius visus, manau, perpjautų, gal kokį medį gerai pakalus irgi prakirstų”, – šypsosi Čekijoje gyvenanti ir besitreniruojanti sportininkė.

Sporto portalui SportIN.lt A. Sereikaitė atskleidė greitojo čiuožimo trumpuoju taku virtuvę – papasakojo apie greičio ir aštriabriaunių pačiūžų keliamas rizikas, superherojaus apdarą primenantį čiuožėjo kostiumą, prisiminė varžybų metu patirtus kuriozus.

Čiuožėja pasidalino mintimis ir apie kitas sportas šakas: „Dailiajame čiuožime savęs neįsivaizduoju. Ledo ritulį bandžiau žaisti ir supratau, kad iš manęs nekokia ir vartininkė, ir įvarčių mušėja... Vaikystėje su draugais kieme žaisdavau krepšinį. Gerai mėtydavau iš baudų, kartais ir tritaškį pataikydavau. Tai jei nebūčiau čiuožėja, tikriausiai būčiau krepšininke“, – atskleidžia ji.

Rudenį A.Sereikaitės laukia reikšmingi startai – pasaulio taurės etapai ir kelialapių į Sočį dalybos. Sportininkė taip pat įvertina savo šansus patekti į žiemos olimpiadą.

Interviu su A. Sereikaite – video reportaže: