2012 metais ji tapo Europos čempione ir daugiau varžytis suaugusiųjų varžybose nebegalėjo dėl pasikeitusių Tarptautinės brazilų džiu dzitsu federacijos (IBJJF) reikalavimų.

Būdama 14 metų, D. Obelenytė jau kovojo suaugusiųjų grupėje, o 2012 metais, perkelta į jaunių divizioną, sau varžovių neturėjo, nes jaunių amžiuje tokio aukšto meistriškumo sportininkų nėra. Jaunių divizione lietuvei buvo sukurta atskira kategorija.

Į suaugusiųjų amžiaus kategoriją D. Obelenytė sugrįžo 2013 metų pradžioje, būdama 17-os metų. Sausio mėnesį Toronte, Kanadoje, ji sėkmingai dalyvavo atrankos varžybose į profesionalų čempionatą Abu Dabyje.

2013 metų kovo mėnesį D. Obelenytė tapo Pan Amerikos pirmenybių absoliutaus svorio čempione violetinių diržų kategorijoje. O savo svorio kategorijoje ji pelnė sidabrą. Po šių laimėjimų D. Obelenytei buvo suteiktas rudas diržas. Tai - ypatinga garbė tokiai jaunai atletei. Pasaulyje yra tik keli tokie diržai, suteikti jauniems sportininkams.

D. Obelenytė, praėjus tik mėnesiui po rudo diržo suteikimo, sugebėjo įveikti tituluotas varžoves ir iškovojo pasaulio čempionato aukso medalį.

Šie laimėjimai buvo pasiekti sunkiu darbu ir kasdieninėmis treniruotėmis, nes šiame sporte laimima remiantis ne tik technika, bet ir ištverme bei psichologiniu pasirengimu. Dauguma atletų šiame sporte yra profesionalūs sportininkai, atiduodantys visą laiką treniruotėms ir technikos tobulinimui. D. Obelenytė siekė pergalių dar besimokydama vidurinėje mokykloje, derindama kasdienes treniruotes su mokslu.

Įtemptos treniruotės nesukliudė D. Obelenytės puikiems mokslo rezultatams, kuriuos vainikavo Kolumbijos universiteto Niujorke kvietimas tęsti mokslus šioje prestižinėje institucijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)