Pasaulio čempiono sąskaitoje iš viso 5824 taškai.

Sidabro medalį iškovojo Didžiosios Britanijos atstovas Nicholas Woodbridge'as (5804), bronzą - rusas Aleksandras Lesunas (5788).

26-erių metų Lietuvos penkiakovininkas prieš finalinę jungtinę šaudymo ir bėgimo rungtį buvo 2-as ir startavo 4 sekundėmis vėliau nei pirmoje vietoje žengęs rusas Aleksandras Lesunas.

Fechtavime lietuvis užėmė trečią vietą (952 tšk.), plaukime liko 16-as (1288 tšk.), jojimo rungtyje - 7-as (1200 tšk.).

Visų rungčių vaizdo medžiagą galima pasižiūrėti čia (finišas nuo 39:30):

Interviu po pergalingo finišo

„Jaudinausi dėl savo šaudymo, nes kvalifikacijoje jis buvo siaubingas dėl oro sąlygų. Šiek tiek nerimavau. Su treneriu nusprendėme visą dėmesį sukoncentruoti tik į šaudymą ir pamiršti žiūrovus, pamiršti varžovus, pamiršti Aleksandrą Lesuną (Rusijos penkiakovininkas laikomas ryškiu bėgimo ir šaudymo rungties lyderiu – DELFI). Paprastai bėgu šiek tiek greičiau už jį ir galiu sau leisti kelis kartus suklysti šaudykloje. Ketvirtą kartą joje apsilankius spaudimas buvo milžiniškas, šaudžiau tarsi loterijoje, bet viskas baigėsi laimingai.

Iš tiesų, Lauros Asadauskaitės pergalė nebuvo man palanki. Kai matai, kaip mergina iš tavo šalies tampa pasaulio čempione, užplūsta emocijos, dėl kurių pamiršti savo reikalus. Tačiau galiausiai man tai nepamaišė. Du aukso medaliai Lietuvai, kuri į čempionatą atsiuntė vos tris sportininkus – tai nuostabu“, - kirtęs finišo liniją pasakojo naujasis pasaulio čempionas.

Pasveikino aukščiausi šalies vadovai

„Jūsų iškovotas auksas - ypatinga visos Lietuvo pergalė. Kartu su Jumis laukėme ir tikėjome. Kartu su Jumis džiaugiamės ir didžiuojamės. Tai auksinė diena Lietuvos sportui ir Lietuvai“, - sakoma Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, penkiakovininkas J. Kinderis - ištvermės, ryžto ir atkaklumo pavyzdys. Prezidentė padėkojo sportininkui už pastangas ir didžiulį užsidegimą bei palinkėjo sėkmės ateities varžybose.

„Šiandien visiems Lietuvos žmonėms Jūs padovanojote dar vieną didžiulę šventę. Po Lauros Asadauskaitės iškovoto aukso Jūs irgi pelnėte aukščiausios prabos medalį pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate.

Nuoširdžiai sveikinu Jus su šiuo pasiekimu. Dėkoju už ryžtą, atsidavimą ir pastangas, kurias įdėjote tam, kad taptumėte geriausiu pasaulyje. Jūsų ir Lauros dėka rugpjūčio 24-oji visiems laikams tapo viena iš žymiausių dienų Lietuvos sporto istorijoje.

Ačiū Jums už tai, kad šiandien jau antrą kartą privertėte visą pasaulį ištarti ir kartoti Lietuvos vardą. Tikiu, kad jo garsinimas Jums asmeniškai taip pat yra labai svarbus: lygiai kaip visiems kitiems lietuviams, kurie šiandien su pasididžiavimu taria Jūsų ir Lauros vardus.

Linkiu Jums sėkmingos tolesnės sportinės karjeros bei dar daug solidžių laimėjimų, kuriais kartu su Jumis džiaugsimės taip, kaip džiaugiamės šiandien“, - rašoma Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo sveikinime.

„Nuoširdžiai sveikinu Lietuvos sportininkus, dar kartą pademonstravusius aukščiausią meistriškumą ir nugalėtojams būdingą ryžtą. L. Asadauskaitės ir J. Kinderio dėka Lietuva pasaulyje ir vėl pirma“, – sveikindamas pergales iškovojusius penkiakovininkus sako premjeras.

Vyriausybės vadovas dėkoja sportininkams už jų atsidavimą ir pastangas siekiant aukščiausių rezultatų ir garsinant mūsų šalies vardą.

Pasaulio čempionai į Vilnių parskrenda pirmadienį 22.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (767)