Golfo treniruočių aikštyno atidaryme dalyvavo politikai, sportininkai bei žinomi visuomenės veikėjai. Tarp svečių buvo ir legendinis Arvydas Sabonis, kuriam įteikta speciali jo ūgiui pritaikyta golfo lazda.

Tiek golfo, tiek lengvosios atletikos federacijų vadovai tikino, kad sektoriuje vietos užteks visiems.

„Mėtydami diską lengvaatlečiai jo negalėdavo rasti ilgoje žolėje. Dabar veja nušienauta, sutvarkyta aplinka, įrengta signalizacija. Su lengvaatlečiais puikiai sutariame ir jokių problemų tikrai nekils", - sakė Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidenas Rolandas Dovidaitis.

„Tikrai nebijome, kad su golfo mėgėjais teks konkuruoti dėl laiko praleisto sektoriuje. Tai yra pavyzdys, kaip dviejų sporto šakų atstovai gali bendradariauti", - teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis.

Ąžuolyne atidarius golfo treniruočių lauką pasigirdo nuogąstavimų, kad Ąžuolynas ateityje gali būti urbanizuotas, nes tokių ketinimų niekada nestigo. Tačiau R. Dovidaitis tokius įtarimus neigia.

„Niekas čia nieko neketina statyti ir net nėra tokių ketinimų", - tikino R. Dovidaitis.

Ateityje naujoji treniruočių aikštė bus perduota netoliese esančiai Lietuvos kūno kultūros akademijai (LKKA). Čia galės treniruotis visi LKKA golfo specialybę pasirinkę studentai.

Tačiau golfo laukas bus atviras ir visiems kauniečiams, o kaip sako R. Dovidaitis – kainos čia bus tik simbolinės.

„Mes norime paneigti susidariusią nuomonę, kad golfas – turtingųjų žaidimas. Ne! Golfą gali žaisti visi", - tikino R. Dovidaitis.

LGF ateityje panašias treniruočių aikštes planuoja įrengti ir kituose miestuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją