Austrijoje per Europos lygos atkrintamojo etapo pirmą mačą Vilniaus „Žalgiris“ net 0:5 pralaimėjo „Salzburg“ futbolininkams. Atsigriebti atsakomosiose rungtynėse Lietuvoje neatrodo realu.

Tačiau „Žalgirio“ likimas gali priklausyti visai ne nuo kito ketvirtadienio rungtynių, o nuo Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusio Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo. Atrodytų su vilniečiais visai nesusijusi byla gali atverti „Žalgiriui“ išsvajotojo grupinio turnyro vartus.

Lietuvos čempionato lyderiams viltį suteikė neaiški Stambulo „Fenerbahce“ klubo ateitis Europos varžybose.

Stambulo klubą UEFA buvo pašalinusi iš Čempionų lygos varžybų už rungtynių baigties režisavimą. Turkai sprendimą apskundė CAS. Todėl UEFA iki CAS sprendimo paliko „Fenerbahce“ leido žaisti UEFA Čempionų lygoje, iš kurio Turkijos ekipa išspyrė „Salzburg“ (1:1 ir 3:1) ir dėl vietos grupės turnyre susitinka su Londono „Arsenal“. Čempionų lygos atkrintamąją dvikovą pralaimėjusi komanda patenka į Europos lygos grupės varžybas.

Jeigu CAS paliks galioti UEFA sankciją turkams, Čempionų lygoje nepriklausomai nuo atrankos varžybų rezultato žaistų anglai. Europos lygoje „Fenerbahce“ pakeistų „Salzburg“, o vietoj šios komandos į kitą Europos lygos grupių etapo vietą keliautų „Žalgiris“.