Ketvirtadienį savivaldybėje atplėšti konkurso vokai. Vilniaus meras Artūras Zuokas DELFI patvirtino, kad po šios procedūros konkurse liko vienas dalyvis.

„Konkurse dalyvavo du dalyviai, tačiau projektinius pasiūlymus pateikė, po kvalifikacijos vertinimo, tiktai vienas. Ir tas vienas dalyvis visiškai atitinka konkurso sąlygas“, - kalbėjo A. Zuokas.

Pasak jo, tai reiškia, kad su vieninteliu likusiu dalyviu jau netrukus gali būti sudaryta sutartis.

„Toliau vyks projektinių pasiūlymų vertinimas bei derybos dėl kainos. Po to, jeigu bus suderėta galutinė kaina, dalyvis bus patvirtintas nugalėtoju ir tarybai bus teikiamas tvirtinti sprendimas“, - tęsė A. Zuokas.

Paklaustas, ar vienintelis likęs konkurso dalyvis – ŪBIG, meras teigė negalįs to nei patvirtinti, nei paneigti.

DELFI primena, kad 10 tūkst. vietų stadionas – ne vienintelis objektas, kuris turėtų iškilti vietoj „Žalgirio“ stadiono. Pagal savivaldybės planą, po stadionu turėtų būti „pakištas“ prekybos centras, sutvarkyta aplinkinė infrastruktūra.

Savivaldybė numato, kad investuotojas stadioną pastatys iš savų lėšų, o miestas jį išsipirks per 10 metų laikotarpį. Anksčiau skaičiuota, kad toks stadionas galėtų kainuoti apie 70-80 mln. Lt. Kokią kainą siūlo vienintelis likęs konkurso dalyvis, savivaldybė kol kas neatskleidžia.

Savivaldybė nurodo, jog vieno žiūrovo vietos kaina neturi būti didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų). Stadiono įrengimo darbai neturėtų tęstis ilgiau nei 3 metus, o išsimokėjimo už pastatytą objektą terminas – ne trumpesnis, kaip 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)