Iš anglų buvo gauta signalų, kad juos domina „Belchatow“ klubo gynėjas Sewerynas Michalskis ir „Zaglębie“ ekipos lyderis Szymonas Pawlowskis. Tačiau abu sužaidė silpnai. Bet išvyka į Belchatovą anglams nenuėjo veltui. „Liverpool“ skautams E. Zubas krito giliai į akį. Tiesa, tai dar nereiškia, kad jau vasarą jis persikels į „Premier“ lygą.

Lietuvis sekmadienį per teisėjo pridėtą laiką apgynė vartus nuo dviejų Liubino žaidėjų smūgių.

„Alaus buteliukas jam priklauso. Net du, nes tai, ką jis padarė – neįtikėtina“, - žavėjosi vartininko veiksmais „Belchatow“ saugas Mateuzsas Makas.

Bet E. Zubas gali gauti daug daugiau nei alus. Jis savo pasirodymu atkreipė į save tokio klubo, kaip „Liverpool“ dėmesį.

„Tas vaikinas žavi. Puikiai išnaudoja savo šansus. Ne tik į rinktinę pateko, bet juo domisi vis daugiau užsienio klubų“, - kalbama Belchatove.

Komandos draugai neabejoja, kad E. Zubo laukia didelė karjera.

„Esu įsitikinęs, kad apie jį išgirs visas pasaulis“, - mano jo kolega Szymonas Sawala.

„Suprantama, kad pagyrimai man patinka, bet aš mėgstu tyliai dirbti savo darbą – ginti vartus, kaip geriausiai moku“, – sako lietuvis.

Balandžio mėnesį 22-ejų metų E. Zubas buvo išrinktas geriausiu Lenkijos „Esktraklasa“ žaidėju.

„Belchatow“ klubo spalvas lietuvis gina nuo šių metų pradžios. Iki išvykstant į Lenkiją, jis saugojo gimtojo klubo Panevėžio „Ekrano“ vartus.