Ketverius metus „Tynecastle“ stadione rungtyniavęs S. Mikoliūnas nepamiršo šoko, kurį sukėlė V. Romanovas, 2005 metais po neįtikėtinai sėkmingos „širdžių“ sezono pradžios išmetęs iš klubo trenerį G. Burley.

„Mes pirmavome lygoje, ir V. Romanovas pradėjo pavydėti treneriui dėl to, kad sirgaliai apie jį kalba daugiau nei apie klubo savininką. O V. Romanovas visuomet norėjo būti dėmesio centre, todėl atleido trenerį“, – pasakojo 29 metų saugas.

„V. Romanovas buvo juokingas vyrukas. Jis ateidavo į treniruotę ir bandydavo žaisti futbolą su mumis. Jam atrodė, kad žaidžia jis taip gerai, jog galėtų rungtyniauti „Barcelona“ komandoje. Jis mus visus tikrai prajuokindavo“, – tęsė S. Mikoliūnas.

Šiuo metu „Sevastopol“ (Ukraina) klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės žaidėjas teigė, jog valdydamas klubą, V. Romanovas darė daug klaidų. Viena jų – per didelė priklausomybė nuo lietuvių, kuriuos ekscentriškasis veikėjas gausiai kvietė ir į komandą, ir į klubo vadovybės gretas.

„Fanams nepatiko matyti tiek daug niekam nežinomų lietuvių. Galiausiai tai sukėlė problemų komandos rūbinėje. Galima suprasti, kodėl V. Romanovas taip elgėsi, bet tai buvo nesveika situacija.

V. Romanovas pirko daugybę žaidėjų, mokėdavo gerus pinigus, bet galbūt jam reikėjo juos panaudoti išlaikant klube tokius lyderius kaip Rudy Škacelis ar Paulas Hartley. Galėjome prasimušti į Čempionų lygą, jei būtume išsaugoję savo lyderius“, – neabejojo S. Mikoliūnas.

Anot jo, kai „Hearts“ pakilimas baigėsi ir komanda pradėjo grimzti žemyn, V. Romanovas kategoriškai kratėsi bet kokios atsakomybės.

„Jis kovojo su visais, įskaitant savo žaidėjus. Jei tik nutikdavo kas nors bloga, jis niekada nebūdavo kaltas. Kalti galėdavo būti visi aplinkui, bet tik ne jis“, – prisiminė futbolininkas.

Primename, kad V. Romanovui nustojus domėtis Edinburgo klubo reikalais klubo finansinė situacija palaipsniui nusirito iki tragiškos, o šiuo metu „Hearts“ valdymą yra perėmęs bankroto administratorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)