Aktyviose ir atkakliose rungtynėse žiūrovai išvydo gražų futbolą ir net 6 įvarčius. Pirmame kėlinyje „Šiaulių“ futbolininkai du kartus buvo priekyje, tačiau vilniečiams pavyko išlyginti rezultatą.

Antrame kėlinyje komandos žaidė atsargiau, o progų įmušti turėjęs „Žalgirio“ klubas, jomis nepasinaudojo, todėl komandos teko žaisti pratęsimą (2:2).

Jame jau pirmoje atakoje savo komandą į priekį išvedė Verdanas Gercas, tačiau jau po septynių minučių „Šiauliai“ rezultatą išlygino. Nugalėtojui išaiškinti prireikė 11 metrų baudinių serijos (3:3).

Čia sėkmė lydėjo vilniečius, kurie laimėjo nervingą baudinių seriją 8:7 ir antrus metus iš eilės iškovojo LFF taurę.

Geriausiu finalo rungtynių žaidėju tapo žalgirietis Mantas Kuklys.

Ši „Žalgirio“ pergalė atvėrė Pakruojo „Kruojos“ futbolininkams kelią į UEFA Europos lygos kvalifikacinį etapą.

Rungtynės:

VMFD „Žalgiris“ 3 - 3 „Šiauliai“
(baudinių serija 8:7)
5' [0 - 1] Arminas Vaskela
13' [1 - 1] Andro Švrljuga
34' [1 - 2] Marko Rašo
45' [2 - 2] Andrius Skerla
91' [3 - 2] Vedranas Gercas
98' [3 - 3] Tomas Birškys

Nors aktyviau rungtynes pradėjo vilniečiai, jau 5-ą rungtynių minutę kontratakoje „Šiaulių“ puolėjas Georgi Alaverdashvili iš dešinioje atakos krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę Arminui Vaskelai, kuris ramiai susistabdęs kamuolį kaire koja tiksliai jį pasiuntė į vartus.

Tiesa, šiauliečiai persvara džiaugėsi neilgai. 13-ą rungtynių minutę atsidūręs vienas prieš vartininką įvartį smūgiu kaire koja į tolimąjį vartų kampą įmušė Andro Švrljuga ir išlygino rezultatą. Rezultatyvų perdavimą jam atliko Ramūnas Radavičius.

Išlyginę rezultatą „Žalgirio“ futbolininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir ėmė kurti progas. 23-ią minutę po kampinio pavojingai šalia vartų smūgiavo Andrius Skerla, o 25-ą Kamilo Bilinskio smūgį atrėmė „Šiaulių“ vartininkas.

Pirmo kėlinio viduryje kamuolys vėl atsidūrė vilniečių vartuose, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas, nes prieš tai šoninis arbitras užfiksavo nuošalę „Šiaulių“ komandos puolėjui Niko Tokičiui.

34-ą minutę „Žalgirio“ gynėjas Luka Peričius nepataikė į kamuolį, kuris nukrito tiesiai Marko Rašo po kojomis. Ką tik aikštėje po keitimo pasirodęs šiauliečių saugas pasinaudojo proga ir tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

45-ą minutę puikų įvartį galva pelnė žalgiriečių gynėjas Andrius Skerla. Komandos į rūbines ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 2:2.

Atkakli ir kovinga dvikova tęsėsi ir antrame kėlinyje. Nors kamuolį daugiau kontroliavę vilniečiai sukūrė ne vieną pavojingą progą, tačiau įmušti nesugebėjo, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą - 2:2.

Sužaidus vos 20 sekundžių pirmame pratęsimo kėlinyje (91 min.) Vedranas Gercas pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė į priekį „Žalgrio“ komandą į priekį.

Po septynių minučių rezultatas trečią kartą šiose rungtynėse tapo lygus. 98-ą minutę tiksliu smūgiu pasižymėjo tik pratęsimo metu aikštėje pasirodęs Tomas Birškys.

108-ą minutę šiauliečių vartus išgelbėjo vartininkas Paulius Pocius. Jis atrėmė du iš eilės smūgius. Iš pradžių galva po kampinio kamuolį į vartus bandė pasiųsti Artūras Žulpa, iškart po to atšokusį kamuolį smūgiavo A. Švrljuga.

Po septynių minučių dar kartą įspūdingai Manto Kuklio smūgį atrėmė „Šiaulių“ komandos vartų sargas. Per likusį laiką šiauliečiams pavyko atsilaikyti - pratęsimas nugalėtojo neišaiškino, todėl komandos teko mušti 11 metrų baudinius - 3:3.

Nervingoje baudinių serijoje sėkmė lydėjo vilniečius, kurie antrus metus iš eilės iškovojo LFF taurę ir padovanojo kelialapį Pakruojo „Kruojos“ futbolininkams į UEFA Euopos lygos kvalifikacijos varžybas.

Praėjusių metų LFF taurės finale triumfavo VMFD „Žalgirio“ klubas, po baudinių serijos rezultatu 3:1 įveikęs Panevėžio „Ekrano“ futbolininkus. Tuomet pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių - 0:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)