Konfliktą prie Aušros vartų pareigūnai suvaldė kone akimirksniu. Įsikišus specialiai pasiruošusių pareigūnų pajėgoms bei raitajai policijai, abiejų klubų fanai atskirti ir į stadioną žygiavo netgi labai saugiu atstumu. Pirmieji nužygiavo „Žalgirio“ gerbėjai, gerokai vėliau pajudėjo ir „Lech“ fanai.

Policija informuoja, jog iki 20 val. sulaikyti 6 asmenys. Čia vilniečiai aiškiai „pirmauja“: už smulkius pažeidimus sulaikyti 5 „Žalgirio“ gerbėjai ir vienas lenkas.

Neišvengta ir lietuviams nemielų „Lech“ fanų išsišokimų. Vienas iš LFF stadiono administracijos pastatų paženklintas lipduku su tarpukario Lenkijos žemėlapiu (t.y. su Vilniaus kraštu) bei užrašu „Polskie Wilno“ („Lenkijos Vilnius“ – lenk.). Toks pat užrašas trečiadienį vakare buvo užpurkštas vienoje iš sostinės gatvių.

Poznanės klubo gerbėjai ir prieš rungtynes, ir jų metu nevengė užgaulių skanduočių: „Jestesmy u siebie“ („Esame namie“) ir „Polskie Wilno“ („Lenkijos Vilnius“). Iš tribūnų LFF stadione aidėjo ir skanduotės su lenkiškais keiksmais.

Iki rungtynių pabaigos jokių pranešimų apie rimtesnius incidentus nebuvo. O Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai suformavo gyvą sieną, kurios vienintelis tikslas buvo neleisti stadioną paliekantiems Vilniaus ir Poznanės klubų sirgaliams susitikti. Ši prevencinė priemonė davė vaisių: abiejų komandų gerbėjai LFF stadioną paliko taip ir nesusitikę.

Rungtynių rezultatu nepatenkinti „Lech“ fanai liejo ne pačias geriausias emocijas: jie nusiaubė tablo su rungtynių rezultatu, piktais šūksniais palydėjo savo komandą, apspjaudė fotografus. Tačiau jokių rimtesnių incidentų LFF stadione ar jo prieigose neįvyko.

DELFI primena, jog į sostinę atvažiavo apie 500 „Lech“ sirgalių. Į Vilnių keliaujantys futbolo fanai buvo tikrinami pasienyje. Didesnių incidentų pasienyje nebuvo – kai kurie „Lech“ gerbėjai turėjo atiduoti kaukes, iš vieno konfiskuota teleskopinė lazda. Tiesa, galimoms muštynėms dalis „Lech“ gerbėjų pasirengė: jie į Vilnių atvyko apsirūpinę boksininkų ir kitų kontaktinių sporto šakų atributus – dantų apsaugas.

Policija paskelbė netoleruosianti jokių išsišokimų iš nė vienos pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2422)