Ikiteisminio tyrimo metu nuteistasis nukentėjusiajam policininkui Maksimui Grišinui sumokėjo 5 tūkst. Lt už padarytą neturtinę žalą. Dar 141 Lt jis turėjo sumokėti Valstybinei ligonių kasai už pareigūno gydymą.

Bylos duomenimis, D. Bieliauskas praėjusių metų liepos 22-ąją, apie 20 val., Vilniaus „Vėtros“ stadione panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino Vilniaus policijos vyr. patruliui M. Grišinui. Kai šis bandė numalšinti tarp sirgalių kilusį konfliktą, D. Bieliauskas kartą pareigūnui sudavė smūgį galvą, be to, kitus rungtynes stebėjusius sirgalius ragino daužyti policininkus.

Už „Atlantą“ sirgęs D. Bieliauskas buvo sulaikytas, kai pareigūnai prieš jį panaudojo specialius kovinių imtynių veiksmus.

Policijos pareigūnas M. Grišinas aiškino, kad budint stadione tarp sirgalių kilo muštynės, apsaugos darbuotojai paprašė sutramdyti viešąją tvarką pažeidusius asmenis.

„Su kolegomis bandėme išskirti konfliktuojančias puses, tačiau vienas iš Klaipėdos sirgalių, kaip vėliau sužinojau D. Bieliauskas, ėmė garsiais raginti mušti policijos pareigūnus, sakydamas pizdinkit mentus, – pasakojo policininkas. – Kadangi stovėjau netoli jo, jis man ranka sudavė vieną smūgį į veidą. Bandžiau jį sulaikyti, bet sirgalius priešinosi, stumdėsi, bandė išvengti sulaikymo. Sulaikymo metu D. Bieliauskas nukrito nuo laiptų ir prasikirto antakį, nusibrozdino veidą, tada jam buvo uždėti antrankiai ir nuvestas į tarnybinį policijos automobilį.“

Savo kaltę pripažino ir „Atlanto“ komandos į Vilnių palaikyti atvykęs D. Bieliauskas.

„Vykdamas į rungtynes gėriau alkoholinius gėrimus, kadangi buvau neblaivus, visko gerai nepamenu, – vėliau per apklausą sakė D. Bieliauskas. – Atsimenu, kad rungtynių metu susistumdžiau su kitais sirgaliais, į susistumdymą pateko ir nežaidžiantys futbolo žaidėjai. Kas toliau vyko, nepamenu, nes buvau girtas“.

Jis aiškino, kad pareigūnui galėjo suduoti sulaikymo metu, taip pat neneigė, jog galėjo raginti mušti grumtynes bandžiusius sutramdyti pareigūnus.

„Šiaip nesu agresyvus, bet turbūt čia kaltas alkoholis – anksčiau tiek daug jo nesu vartoję“, – sirgalius aiškino, kad labai gailisi dėl savo elgesio „Vėtros“ stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)