Šis futbolininkas, per karjerą rungtyniavęs Lietuvos jaunimo rinktinėje, Vilniaus „Žalgiryje“, „Kaune“, „Šilutėje“, Latvijos Liepojos „Metalurgs“ klube, baltarusių „Smorgon“ ir „Minsk“ komandose.

N. Valskis tris įvarčius per 6 minutes antro kėlinio viduryje įmušė į Tauragės „Tauro“ vartus. Prie šio greitošaudos seanso futbolininkas pridėjo vieną tikslų smūgį dvikovoje su Alytaus „Dainava“ ir A lygos rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje yra antras.

- Nusitaikei į rezultatyviausio lygos žaidėjo titulą?

- Ne, apie tai negalvoju. Svarbiausias yra komandos rezultatas, todėl tikslas kiekvienose rungtynėse – laimėti.

- Per pirmus du turus „Sūduva“ neįmušė nė vieno įvarčio. Vėliau prakiuro – dvejos rungtynės ir 10 įvarčių. Kas pasikeitė komandos žaidime?

- Net nežinau kodėl, bet gerai pradėjome žaisti antrus kėlinius („Taurui“ Marijampolės komanda po pertraukos įmušė penkis, o „Dainavai“ - keturis įvarčius. – red.). Sezono pradžioje gal šiek tiek jutome ir traumuotų svarbių žaidėjų – Karolio Chveduko, Rafaelio Ledesmos – trūkumą.

- Kito turo varžovas - „Ekranas“. Ar pajėgsite atimti iš čempiono taškų?

- Stengsimės. Sezono pradžioje visos komandos, ne tik mes, ieškome savo žaidimo. Taip, primušėme įvarčių silpnesnėms komandoms, bet sakyčiau, kad su „Ekranu“ mums gal net bus parankiau žaisti nei su tais varžovais, kurie aklinai užsidaro savo aikštės pusėje. „Ekranas“ atakuos, o mums nuo to tik geriau.

- Toks futbolas parankesnis ir tau pačiam?

- Taip. Kai daugiau erdvės, galiu išnaudoti savo greitį.

- Kurioje pozicijoje geriausiai jautiesi?

- Galiu žaisti krašte, galiu ir „po puolėjais“, kur rungtyniauju, kol nežaidžia R. Ledesma. Esu bandęs ir giliau aikštės viduryje, bet ten nesijaučiu gerai.

- Rungtyniavai Latvijoje ir Baltarusijoje. Ką pasakytum lygindamas šių šalių čempionatus su A lyga?

- Latvijoje žaisdamas stipresnėje komandoje žinai, kad kovoti teks su trimis ar keturiais varžovais. Kitus nesunkiai įveiksi. Baltarusijoje lygis kiek aukštesnis nei pas mus. Pirmiausia dėl to, kad futbolas ten atletiškesnis.

- Kur prasidėjo tavo karjera?

- Esu kilęs iš Kretingos, ten ir pradėjau žaisti. Kartu su Mariumi Šoblinsku („Sūduvos“ saugu. - red.). Baigęs mokyklą išvykau į Vilniaus „Žalgirį“, o vėliau mane įsigijo „Kaunas“.

- Esi vedęs?

- Ne, bet turiu draugę, su kuria gyvenu jau penkerius metus. Dabar esame įsikūrę Kaune – į treniruotes Marijampolėje važinėju iš ten. Nesu toks vienas komandoje – panašiu ritmu gyvena dar trys „Sūduvos“ žaidėjai.

- Ar pasvajoji apie Lietuvos nacionalinę komandą?

- Kiekvienas žaidėjas laukia kvietimo į rinktinę. Laukiu ir aš. Juolab kad šiam sezonui esu tikrai gerai pasirengęs. Taip, kaip prieš keletą metų Latvijoje, kai čempionate įmušiau 10 įvarčių.

„Jis turi daug sportinio pykčio, nemėgsta pralaimėti, o tokie žaidėjai reikalingi kiekvienai komandai. Manau, kad Nerijus galėtų žaisti ir aukštesnio lygio futbolą, bet reikia dirbti. Jis mano nuomonę žino – esame apie tai kalbėję. Ar priskirčiau Nerijų prie „Sūduvos“ lyderių? Taip, suprantama“, apie savo auklėtinį sakė „Sūduvos“ treneris Darius Gvildys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)