Stadiono įrengimo darbai neturėtų tęstis ilgiau nei 3 metus, o išsimokėjimo už pastatytą objektą terminas – ne trumpesnis, kaip 10 metų.

Šiuo metu bus vykdomas konkurso dalyvių kvalifikacijos patikrinimas bei kvalifikacinė atranka.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba dar šių metų liepą pritarė naujo ketvirtos UEFA kategorijos reikalavimus atitinkančio futbolo stadiono statybai Vilniuje.

Šiuo metu sostinėje yra atnaujintas Lietuvos futbolo federacijos stadionas (Liepkalnio g.), kuriame telpa apie 5,4 tūkst. žiūrovų. UEFA ketvirtos kategorijos reikalavimus atitinkančio stadiono kol kas nei Vilniuje, nei Lietuvoje nėra.

Tokį pastačius, stadione vyktų UEFA organizuojamos Čempionų lygos bei Europos taurės turnyrų grupinių etapų varžybos.

DELFI jau rašė, kad galimybe dalyvauti konkurse domėjosi Ūkio bankas, ketinantis nugriauti jam priklausantį pasenusį "Žalgirio" stadioną ir jo vietoje pastatyti naują areną. BNS žiniomis, antrasis konkurso dalyvis - nekilnojamojo turto plėtros grupė "Ogmios centras".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)