Latviai pirmavo 2:0 po Naurio Bulvičio ir Arturo Zjuzino įvarčių, tačiau pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, 44 min., Deivydas Matulevičius sušvelnino rezultatą. Antrame kėlinyje nė vienai komandai pasižymėti nebepavyko.

Tiek latviai, tiek lietuviai jau prarado bet kokias galimybes patekti į finalinį planetos pirmenybių etapą, tad kovoja jau tik dėl garbės.

Kitas rungtynes Lietuvos futbolininkai žais antradienį, rugsėjo 10 d., su Lichtenšteinu.

„Iš mano pozicijos, įvartis turėjo būti įskaitytas. Tai buvo lemiamas momentas. Būtent tada varžovai gavo dar didesnę paskatą – pasakiau žaidėjams, kad turime kurti žaidimą iš išorės, tačiau kažkas atsitiko – daug kamuolių buvo perduota tiesiog į niekur. Varžovų kontratakos buvo labai grėsmingos ir turiu pagirti Ž. Karčemarską už tai, kad į tokius greitus priešininko atsakus reagavo itin tiksliai“, - apie teisėjo iš Belgijos neįskaitytą įvartį ir jo pasekmes kalbėjo Csaba Laszlo.

„Esu labai nusivylęs, kadangi šitame derbyje – jau žaidimo eigoje – mačiau galimybę mažų mažiausiai sužaisti lygiosiomis. Dabar belieka tik žiūrėti pirmyn, kadangi visi žinome, kad prakišti derbius yra tikrai skausminga“, - reziumavo treneris.

Treneris taip pat išskyrė blogą M. Stankevičiaus žaidimą, tačiau paaiškino, kad tai dėl žaidybinės praktikos stygiaus Romos „Lazio“ klube. Savo pasirinkimą išleisti M. Stankevičių į aikštę C. Laszlo motyvavo žaidėjo patirtimi. Be to, treneris pagyrė T. Mikuckį, M. Panką, tačiau paminėjo, kad pasigedo kūrybiškumo iš M. Kalono.

Paklaustas, ar yra įsitikinęs dėl savo ateities nacionalinės rinktinės trenerio poste, atsakė, kad iki prasidedant atrankai į 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą rezultatai nebuvo blogi, o rezultatai draugiškuose mačuose tokie yra dėl to, kad buvo remtasi jaunais žaidėjais. Trenerio nuomone, dabar svarbiausia susikoncentruoti į mačą prieš Lichtenšteiną ir jį laimėti.

„Tikiuosi, kad laimėsime visas trejas likusias rungtynes ir turėsite atsakymą sau“, - žurnalistui atkirto Cs. Laszlo.

Rungtynių eiga:

Mačą aktyviau pradėjo latviai, tačiau nieko itin pavojingo per pirmas 15 minučių gausiai susirinkę žiūrovai neišvydo.

Deja, 20 min. po pakelto kampinio latvių saugas Nauris Bulvitis pasinaudojo neužtikrintu Žydrūno Karčemarsko žaidimu ir pelnė įvartį - 1:0.

26 min. arti tikslo buvo Marius Stankevičius, po kurio galingo šūvio iš toli kamuolys atsitrenkė į skersinį.

41 min. varžovų vartininką privertė pasidarbuoti Mindaugas Kalonas.

42 min. grubiai savo baudos aikštelėje suklydo Marius Stankevičius ir latviai antrą kartą nubaudė lietuvius: pasižymėjo Arturas Zjuzinas - 2:0.

44 min. po kampinio kilo sumaištis šeimininkų baudos aikštelėje ir Deivydas Matulevičius laiku pakišo koją - 1:2.

Po pirmo kėlinio 2:1 pirmavo Latvijos futbolininkai.

Antrame kėlinyje vyko lygus žaidimas: iš pradžių geriau atrodė latviai, tačiau kėliniui įpusėjus iniciatyvą perėmė Lietuvos komanda.

Nepaisant to, kad abi rinktinės turėjo progų ir pelnė dar po vieną įvartį, jie dėl nuošalių įskaityti nebuvo ir rezultatas iki pat finalinio teisėjo švilpuko nepasikeitė - 2:1 latvių pergalė.

Rungtynės:

Latvija 2 - 1 Lietuva
20' [1 - 0] Nauris Bulvitis
42' [2 - 0] Arturas Ziuzinas
44' [2 - 1] Deivydas Matulevičius

Paskutiniame tarpusavio mače - 2012 m. birželio 1 d. Estijoje vykusiose Baltijos šalių taurės pusfinalio rungtynėse - Lietuvos komanda latviams pralaimėjo net 0:5 (0:3), nors pastarieji dvikovą baigė tik devyniese.

Kitose G grupės rungtynėse pirmąją nesėkmę atrankos cikle patyrė šešių komandų turnyro lyderė Bosnijos ir Hercegovinos (16 tšk.) rinktinė, namuose 0:1 (0:0) nusileidusi trečiojoje pozicijoje esantiems Slovakijos (12 tšk.) futbolininkams.

Vienintelį susitikimo įvartį įmušė Viktoras Pečovsky's (77 min.).

Antrąją vietą dėl prastesnio įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumo G grupėje užimanti Graikijos (16 tšk.) rinktinė svečiuose 1:0 (0:0) palaužė autsaiderės Lichtenšteino (2 taškai) ekipos pasipriešinimą.

Pergalingo įvarčio autoriumi tapo Kostas Mitroglou (72 min.).

Susitikimą abi komandos baigės nepilnų sudėčių: pradžioje raudona kortelė buvo parodyta svečių žaidėjui Jose Holebui (59 min.), o vėliau iš aikštės buvo pašalintas ir šeimininkų žaidėjas Davidas Hasleris (66 min.).

Dabartinė G grupės turnyro lentelė:

1.Bosnija ir Hercegovina751123:416
2.Graikija75118:416
3.Slovakija73318:512
4.Latvija72148:157
5.Lietuva71245:105
6.Lichtenšteinas70253:172

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)