Daugiau žiūrovų apsilankė tik Ukrainoje (100 tūkst.), Prancūzijoje (69 tūkst.) ir Austrijoje (66 tūkst.). Pagal žiūrovų skaičių lietuviai aplenkė kaimynus lenkus (55 tūkst.), taip pat estus, čekus, šveicarus (46, 45 ir 44 tūkst.) ir kitas šalis.

Futbolo šventę kartu su Lietuvos žiūrovais dvi savaites kūrė ir svečiai iš užsienio – komandų delegacijos, aistruoliai, žurnalistai, UEFA atstovai, o surengti pirmenybes padėjo gausus savanorių būrys. Visi jie liko patenkinti sklandžia ir įdomia turnyro eiga.

Čempionatas neapsiribojo vien sportine dalimi - renginys atliko ir socialinę funkciją. Masinio futbolo turnyruose bei renginiuose dalyvavo ir merginos, vaikai iš socialinės rizikos šeimų, taip pat siekiantys atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio ar narkotikų.

Europos U-19 futbolo čempionato Lietuvoje statistika:

Žiūrovai ir dalyviai:

56708 - žiūrovai apsilankė stadionuose per 15 rungtynių. Vidutiniškai – po 3780 per rungtynes;
8900 - daugiausiai žiūrovų sutraukė rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos birželio 23 d. Kaune;
180 - savanorių aktyviai dalyvavo čempionato organizavime;
68 - UEFA atstovai pasiruošimo ir varžybų metu lankėsi Lietuvoje

Svečiai:

282 - asmenys sudarė aštuonias komandų delegacijas (žaidėjus, trenerius, pagalbinį personalą);
112 - skautų iš užsienio atvyko stebėti jaunųjų talentų;

Žiniasklaida:

195 - akreditacijos skirtos žurnalistams ir fotografams iš Lietuvos, Gruzijos, Ispanijos, Olandijos, Prancūzijos, Serbijos, Portugalijos, Latvijos, Japonijos bei TV darbuotojams iš Lietuvos bei Kroatijos;
14 - čempionato rungtynių buvo transliuojama tiesiogiai per televiziją. Iš jų 14 transliavo „Eurosport“ kanalas, 6 - LRT televizija;

Inventorius:

240 - kamuolių panaudoti komandų dalyvių rungtynėms ir treniruotėms;
36 - automobiliai ir kitos transporto priemonės buvo skirtos dalyvių bei organizatorių kelionėms
12 - tonų vandens sunaudojo čempionato dalyviai ir organizatoriai;
8 - aikštės buvo skirtos čempionato komandų treniruotėms;

Futbolas visiems:

210 - vaikų ir jaunuolių lydėjo komandas į aikštę prieš rungtynes ir nešė čempionato vėliavas;
32 – įvairaus amžiaus ir socialinėms grupėms skirti futbolo turnyrai vyko čempionato metu prie stadionų ir miestų aikštėse Kaune, Alytuje ir Marijampolėje;

Apie čempionatą dalyvių lūpomis:

Prancūzijos U-19 rinktinės treneris Francis Smerecki: „Publika visas dienas buvo puiki, aikštės – taip pat. Ačiū Lietuvai, nes tai buvo puikios pirmenybės“.

Serbijos U-19 rinktinės treneris Ljubinko Drulovič: „Marijampolės miestas mus ypač sėkmingas, čia pradėjome ir baigėme čempionatą, laimėjome tris kartus. Mylime šį miestą“.

Ispanijos U-19 rinktinės treneris Luis de la Fuente: „Viskas susiję su čempionatu buvo nuostabu. Noriu padėkoti UEFA ir Lietuvos futbolo federacijai, nes buvo padaryta viskas, kad galėtume jaustis maksimaliai komfortabiliai. Iki tobulumo trūko tik vieno – patekimo į finalą“.

Serbijos U-19 rinktinės kapitonas Marko Pavlovski: „Norėčiau padėkoti organizatoriams už atliktą sunkų darbą. Čia jaučiamės kaip namuose.“

Prancūzijos U-19 rinktinės kapitonas Aymericas Laporte'as: „Visa komanda jaučiasi maloniai, buvome gerai sutikti. Čia turime visas sąlygas - treniruočių aikštė netoli, yra vietos pasivaikščiojimui. Rungtynių aikštės taip pat geros“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)