Istorinis Europos U-19 čempionatas vyks liepos 20 – rugpjūčio 1 dienomis Kaune, Alytuje ir Marijampolėje. Prie 15-os čempionato rungtynių organizavimo prisidės ir pora šimtų savanorių.

MRU Viešojo saugumo fakulteto studentai padės prižiūrėti tvarką ir saugumą per visas čempionato rungtynes Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

„Šis čempionatas – tikra Europos futbolo talentų kalvė ir galimybė ruoštis ateities pergalėms. Tikimės, kad MRU studentams dalyvavimas organizacinėje veikloje taip pat taps gera praktika“, - sakė Europos U-19 čempionato direktorius Mindaugas Verbickas.

MRU Sveikatos ir sporto centro vadovas prof. dr. Rimantas Minkevičius sakė, jog universitetui didelė garbė būti Europos U-19 čempionato partneriu. Profesorius teigė neabejojantis edukacine futbolo galia: „Tai dar labiau stiprins jaunimo ryžtą rinktis tikrųjų vertybių skalę. Sportą vertiname ne tik už gražius reginius ir puikius rezultatus, bei ir už tai, kokį socialinį turtą jis sukuria kraštui“.

MRU ir futbolo draugystė neapsiribos vien Europos U-19 čempionatu. Universiteto studentai galės atlikti praktiką Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), abi organizacijos dalinsis galimybėmis naudotis savo turima infrastruktūra.

MRU futbolo komanda - buvusi Lietuvos studentų futbolo lygos čempionė - treniruojama žinomo specialisto Gedimino Paberžio, šiemet debiutuos LFF II lygos Pietų zonos pirmenybėse. Namų rungtynes MRU futbolininkai žais LFF stadione.

MRU – aukštoji mokykla, aktyviai bendradarbiaujanti su tarptautinėmis organizacijomis. Universitete šiuo metu studijuoja apie 20 000 studentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)