Kiekviena šalis galės pateikti dvi paraiškas: vieną įprastajam paketui (grupių rungtynės, aštuntfinalis ir ketvirtfinalis), vieną - lemiamų mačų (pusfinaliai ir finalas). Tai reiškia, kad pastarosios dvikovos vyks tame pačiame mieste.

Patvirtinti ir stadionams keliami reikalavimai: grupių etapo ir aštuntfinalio dvikovos turės vykti bent 50 tūkstančių, ketvirtfinalių - 60 tūkst., o pusfinalio ir finalo - 70 tūkst. vietų stadionuose. Tiesa, UEFA pritaikys išimtis ir dviems miestams leis rengti mačus 30 tūkstančių vietų arenose, bet visų naujų stadionų statybos privalo prasidėti vėliausiai 2016 metais.

2020 metais, kaip įprasta iki šiol, nebebus čempionato šeimininkų, tad atrankos varžybose kausis visos UEFA esančios valstybės. Konkretūs miestai grupių etape bus priskiriami pagal principą "nei 2 valandų skrydis", kuris turėtų išsaugoti aistruoliams galimybę palaikyti savo komandą.

Įdomu tai, kad vienas iš reikalavimų miestams yra turėti du tarptautinius oro uostus. Nepaisant to, tikimasi, kad tai sudarys galimybes rengti pirmenybes mažesnių šalių miestams.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)