Strategas pasiekė ir unikalų rekordą Lietuvos futbolo istorijoje. 45-erių specialistas pripažintas vieninteliu treneriu, kurio vadovaujama komanda penkerius metus iš eilės triumfavo šalies čempionate.

Su V. Urbonu priešakyje „Ekranas“ du kartus į viršų kėlė LFF taurę ir tiek pat kartų iškovojo Supertaurę. Ekraniečiai ketverius metus iš eilės Lietuvai atstovavo Čempionų lygos atrankos varžybose.

V. Urbono treniruojamas „Ekranas“ sužaidė 215 oficialių rungtynių, iš kurių 138 mačai baigėsi panevėžiečių pergale.

Kas užims atsilaisvinusį komandos vyriausiojo trenerio postą – dar neaišku. Kol kas ekipai vadovaus dabartinis trenerių štabas. Klubas dėkoja V. Urbonui už indėlį į komandos pasiekimus ir linki sėkmės tolesnėje karjeroje.

„Ekranas“ naują Lietuvos čempionatą pradėjo ne itin sėkmingai ir per 7 turus iškovojo 4 pergales, 1 rungtynes sužaidė lygiomis ir 2 susitikimus pralaimėjo (įvarčiai 18:10). Panevėžiečiai su 13 taškų turnyro lentelėje užima trečią vietą, į priekį praleidę Klaipėdos „Atlantą“ ir Vilniaus „Žalgirį“.

LFF taurės turnyro pusfinalio pirmose rungtynėse „Ekranas“ namuose kiek netikėtai 1:2 pralaimėjo Šiaulių „Šiauliams“ ir gegužės 1-ą d. svečiuose žais atsakomą mačą su varžovais.

Pastarajame šalies pirmenybių ture ekraniečiai išvykoje įtikinamai įveikė tuos pačius „Šiaulius“ net 4:1.

Treneris paaiškinti sprendimo negalėjo

DELFI ketvirtadienį vakare susisiekus su V. Urbonu, pastarasis atrodė gerokai priblokštas įvykių posūkio ir sunkiai rinko žodžius. Tiesa, treneris tikino, esą sprendimas išsiskirti su Panevėžio klubu priimtas jo paties iniciatyva.

„Nenoriu nieko komentuoti. Argi čia būtinai reikalingi komentarai... Kieno iniciatyva priimtas sprendimas? Nesuprantu, ką tai keistų? Mano iniciatyva. Kodėl? (ilga pauzė - DELFI) Nežinau, ką čia pasakyti. Priimtas toks sprendimas, ir nieko daugiau nenoriu komentuoti.

Norisi prisiminti gerus momentus, gerus metus. Dabar tai yra praeitis. Iš kitos pusės, galbūt permainos ir reikalingos, nežiūrint į tai, kad tie keli pralaimėjimai negali turėti kažkokios įtakos tokiems sprendimams. Tokie sprendimai per dieną neateina“, - užuolankomis kalbėjo specialistas.

Paklaustas, ar tarp jo ir klubo vadovų neperbėgo juoda katė, V. Urbonas taip pat vengė tiesaus atsakymo.

„Kodėl kiekviename išsiskyrime turi būti konfliktas? Aišku, visur ir visada būna tam tikrų priežasčių. Tenka konstatuoti faktą, kad baigiau darbą „Ekrano“ klube“, - nukirto treneris.

Atsakomybę dalinsis likę treneriai

Tuo tarpu Lietuvos čempionų klubo prezidentas Aušrys Labinas DELFI teigė, jog komandai reikėjo permainų.

„Nusprendėme, jog reikia pokyčių. Tai buvo abipusis sprendimas. Dirbome kartu penkerius metus, esame pakankamai artimi, kad nesivadovautume kažkokiais ultimatumais ar priekaištais. Daugmaž žinojome, jog gali ateiti diena, kai gali tekti išsiskirti. Ta diena ir atėjo. Komandai reikia naujų idėjų, kitokio požiūrio“, - aiškino A. Labinas.

Anot jo, pasitraukus V. Urbonui, jo pareigas turės dalintis likę trenerių štabo atstovai: Valdas Dambrauskas, Arvydas Skrupskis ir Rolandas Čepkauskas.

„Nėra taip svarbu, kurio iš jų pavardė bus nurodoma kaip vyriausiojo trenerio. Visi jie stengsis ruošti komandą rungtynėms, o vėliau matysime, kokių reikia sprendimų. Galbūt ir jokių nereikės. Bet kartu žiūrėsime, kokios galimos naujos kandidatūros, tik jokių skubotų žingsnių nedarysime“, - kalbėjo „Ekrano“ prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)