Kelmiškis anksčiau treniravosi ir žaidė savo gimtojo miesto „VJSM-Kaslita“ komandoje, o vėliau atkreipė Kaune esančios Nacionalinės futbolo akademijos, vartininkų trenerio Algirdo Surgauto dėmesį. Šį rudenį L. Jurgėlas kartu su Lietuvos jaunimo U-17 rinktine dalyvavo atrankos turnyre Belgijoje.

Jaunasis futbolininkas Sicilijos klube treniruosis penkias dienas ir jų metu bandys įrodyti, jog yra vertas patekti į „Catania“ klubo jaunimo komandos gretas.

„Catania“ klubas buvo įkurtas dar 1908 metais. Komanda iš Sicilijos yra lygos vidutiniokė, didžiausias jos pasiekimas – 8 vieta „Serie A“ pirmenybėse.

Jei L. Jurgėlui pavyktų įsitvirtinti „Catania“ klube, jis taptų ne pirmuoju jaunuoju futbolininku iš Lietuvos, kuris žaidžia gilias futbolo tradicijas turinčioje Italijoje.

Nuo 2009 metų Romos „Lazio“ jaunimo komandai atstovauja gynėjas Aurimas Vilkaitis, šiais metais AS „Roma“ klubo gretas papildė vartininkas Tomas Švedkauskas, o saugas Vykintas Slivka atstovauja garsiojo Turino „Juventus“ jaunimo komandai.