„Labai gaila, bet ne mūsų, nes tai lenktynės, o gerbėjų, atėjusių čia pasižiūrėti suklastotų varžybų“, – po lenktynių vienam Ispanijos televizijos kanalų sakė F. Alonso.

„Mes puikiai važiavome, po gero starto buvome treti. Tuomet pasirodė saugos automobilis, kas mums nebuvo itin palanku, tačiau L. Hamiltonas palenkė savo saugos automobilį, ko aš anksčiau niekada nesu matęs – medikų automobilio lenkimo mosuojant geltonomis vėliavomis. Mus (tuo metu – red. past.) skyrė tik metras, tačiau jis finišavo antras, o aš finišavau devintas“, – piktinosi ispanas.

„Lenktynėse kovojau dėl antrosios vietos. Dėl saugos automobilio aš būčiau finišavęs, kur ir finišavau, devintas, o L. Hamiltonas būtų buvęs aštuntas. Tačiau čia, kai elgiesi normaliai ir gerbi taisykles, tu baigi devintas, o kai jų negerbi, finišuoji antras“, – aiškino jis.

F. Alonso atkreipė dėmesį ir į tai, kiek ilgai teisėjai užtruko skirdami bausmę L. Hamiltonui, kai šis per tą laiką spėjo įgyti pakankamą persvarą antrajai pozicijai išlaikyti. Ispano nuomone, teisėjai yra nusistatę prieš „Ferrari“ komandą ir palankūs „McLaren“ ekipai.

„Tikriausiai buvo labai sunku tai išsiaiškinti. Jiems prireikė daugybės ratų, kad peržiūrėtų pakartojimą, kai jis aplenkė medikų automobilį. Tačiau yra kaip yra“, – ironijos neslėpė lenktynininkas. - Deja, viskas daroma prieš mus, o jiems, panašu, leidžiama viskas“.

„Ferrari“: tai skandalas

„Ferrari“ komanda, nepatenkinta varžybų vadovų ir tiesėjų darbu Europos GP metu, pavadino šias lenktynes skandalu.

Ekipa smarkiai nukentėjo saugos automobilio fazės metu, kai atidžiai laikydamiesi taisyklių jos lenktynininkai prarado gausybę pozicijų, o varžovai, kurių daugelis vienu ar kitu būdu pažeidė reglamentą, jų įgijo.

F. Alonso, prieš saugos automobilio pasirodymą važiavęs trečioje vietoje, po to atsidūrė devintoje, o Felipe Massa iš ketvirtosios nusmuko į tryliktąją poziciją.

„Tai skandalas – tokia daugelio fanų nuomonė ir mūsų darbuotojai tam pritaria – nėra kito žodžio apibūdinti tai, kas nutiko Europos GP metu“, – taip lenktynėse apibūdinamos oficialioje „Ferrari“ interneto svetainėje.

„Lenktynių valdymas ir incidentų priežiūra kelia abejonių, dėl kurių visame pasaulyje gali vėl nukentėti „Formulės-1“ įvaizdis“, – pažymima italų tinklavietėje.

Daugiau informacijos ieškokite: www.f-1.lt.