DELFI internetinėje konferencijoje pažadėjęs savo pasirodymu ryškų įspūdį palikti Konstitucijos prospekte susirinkusiems žiūrovams, D. Coulthardas savo pažadą tesėjo.

Galingas „Formulės-1“ bolidas milžinišku greičiu pirmyn atgal raižė 900 metrų Vilniaus Konstitucijos prospekto atkarpą. Dėl drėgno ir lietingo oro D. Coulthardas negalėjo lėkti maksimaliu greičiu, nes tokiomis sąlygomis yra prastesnis ratų sukibimas su trasos danga ir ilgesnis stabdymo kelias. Tačiau įspūdžių ir emocijų žiūrovams pakako.

Griausmingas variklio garsas, sklindantis iš bolido variklio, ir 300 kilometrų per valandą siekiantis greitis daro įspūdį.

„Teko dalyvauti daugelyje F-1 bolido pristatymo renginiuose Airijoje, Peru, Kolumbijoje. Kiekvienas toks renginys yra skirtingas. Čia svarbiausia – ne kokį greitį išvystysi. Tai F-1 bolido pristatymas žiūrovams, o ne lenktynės. Ir man tai teikia didelį malonumą, nes gali daryti įtaką kitoms sporto lenkytnių aistruolių kartoms“, - pasakojo D. Coulthardas.

Tarp trijų F-1 važiavimų žiūrovai galėjo grožėtis ir lietuvių automobilių sporto profesionalų – ralio maratono lenktynininko Benedikto Vanago bei garsiausių Lietuvos „drifterių“ Timo Simniškos, Dariaus Balio, Evaldo Kovalenkos ir Ramūno Brūzgos – pasirodymais.

Visi trys „Formulės-1“ pasirodymai buvo tiesiogiai transliuojami milžiniškuose ekranuose. Be to, žiūrovai turėjo galimybę stebėti neįtikėtinus vaizdus tiesiai iš bolido kabinos.

Pasibaigus važiavimams, Davidas išlipo iš bolido Konstitucijos prospekte ir išskleidė Lietuvos trispalvę. Per minią nuvilnijo ovacijos ir šūksniai. D. Coulthardas dalino autografus, važiavo prie žiūrovų eilių, mojuodamas ir sveikindamasis su gerbėjais.

Draugų zonoje D. Coulthardui buvo įteiktas Vlado Mackevičiaus nutapytas paveikslas, sukurtas čia pat, „Formulės-1“ pasirodymo metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją