Penkių šalių čempionai

Reguliariojo Eurolygos sezono B pogrupyje susikirs net penkių klubų, praėjusiame sezone triumfavusių nacionaliniuose čempionatuose, keliai.
„Žalgirio“ laukia dvikovos su Graikijos čempionais „Panathinaikos“, stipriausia Rusijos komanda Maskvos CSKA, Vokietijos pirmenybių nugalėtojais Bambergo „Brose Baskets“, Kroatijos čempionais KK „Zagreb“ bei Malagos „Unicaja“ ekipa iš Ispanijos.

„Kad ir iš kokios pusės bežiūrėtume, burtai buvo geri. Mūsų laukia dvi labai stiprios komandos („Panathinaikos“ ir CSKA – DELFI), o visos kitos – įveikiamos. Bus smagu pažiūrėti, kaip su tais dviem favoritais „Žalgiris“ kausis naujoje arenoje, kaip palaikys žmonės“, – DELFI Eurolygos pirmojo etapo burtus komentavo P. Motiejūnas.

Tiesa, „Žalgirio“ generalinis direktorius patikino nemanantis, kad finansinius diržus šią vasarą suveržęs „Panathinaikos“ klubas kitą sezoną bus ne toks pavojingas.

„Man atrodo, kad tai tėra kalbos – netikiu, kad jų sudėtis labai susilpnės. Net neabejoju, jog „Panathinaikos“ ir toliau bus vienas pretendentų laimėti Eurolygą. Žinoma, lygiai kaip ir CSKA: apie maskviečių ambicijas išvis nėra ko kalbėti, visi matote, kokie žaidėjai buriami ir koks treneris (lietuvis Jonas Kazlauskas – DELFI) jiems vadovaus.

Tuo tarpu dvikovų su „Brose Baskets“ ir „Zagreb“ klubais tradicijų neturime. Nors iš anksto daug kalbėti nesinori, bet tiems, kas supranta krepšinį, turėtų būti aišku, kad privalėsime įrodyti, jog mūsų patirtis Eurolygoje yra didesnė ir mes esame stipresni“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Kosminės sumos amerikiečiui nemokės

Priešingai nei ankstesniais metais, šįkart „Žalgirio“ klubas pasiryžęs neapsiriboti tradicine užduotimi krepšininkams – peržengti pirmojo Eurolygos etapo slenkstį ir patekti tarp 16 geriausių Europos klubinio krepšinio ekipų.

„Tikrai nesustojame ties TOP-16 etapu, žiūrime į tolesnę ateitį. Komanda yra subrendusi eiti toliau. Bet pirmiausia leiskite užbaigti ekipos komplektaciją. Jei viskas pasiseks taip, kaip norime, tuomet ambicijos bus tikrai didelės“, – žadėjo P. Motiejūnas.

Tiesa, vienas Kauno klubo vadovų leido suprasti, kad „Žalgiris“ artimiausiu metu surikiuoti visų savo gretų nesiruošia.

„Manau, kad krepšinio turguje dalyvausime iki pat naujojo sezono pradžios“, – teigė Lietuvos čempionų generalinis direktorius.

Krepšininkų rinkoje žalgiriečiai intensyviausiai dairosi lengvojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujančių žaidėjų. Šią savaitę JAV žiniasklaida mirgėjo pranešimais, kad „Žalgiris“ derasi su puolėju iš NBA Sonny Weemsu. P. Motiejūnas derybų eigos komentuoti nenorėjo, tačiau paneigė pasirodžiusią informaciją, esą laikinosios sostinės klubas Toronto „Raptors“ garbę praėjusiame sezone gynusiam krepšininkui siūlo įspūdingą 1 mln. eurų metinį atlyginimą.

„Tokių algų niekada nemokėjome ir nemokėsime“, – nukirto P. Motiejūnas.

Reguliarusis Eurolygos sezonas prasidės spalio 17-ąją. Finalo ketverto varžybos 2012 metų gegužės 11-13 dienomis vyks Stambule.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją