Varžovės kopia į kalną

Pergalingai Lenkijoje vykstančiame Europos čempionate žengianti Lietuvos rinktinė (3 įskaitinės pergalės) jau užsitikrino vietą pirmenybių ketvirtfinalyje, tačiau kova dėl palankesnių pozicijų antrojo etapo E grupėje tik įsibėgėja.

Šeštadienį lietuvės susitiks su baltarusėmis (2 pergalės/1 pralaimėjimas) – komanda, kuri kėsinasi aplenkti A. Paulausko brigadą.

Pirmajame etape Baltarusijos rinktinė lengvai susidorojo su Didžiosios Britanijos (55:40) ir Izraelio (68:41) krepšininkių pasiūlytu iššūkiu, bet grumtynes dėl grupės lyderių pozicijos pralaimėjo čekėms (62:67).

Anot krepšinio specialistų, baltarusių žaidimas Bydgoščiuje nepriminė puikaus pasirodymo praėjusių metų pasaulio pirmenybėse, kuomet Anatolijaus Bujalskio vadovaujama komanda nužygiavo iki pusfinalio ir užėmė ketvirtą vietą.

„Baltarusijos komandoje rungtyniauja aukšto lygio krepšininkės, bet šiose pirmenybėse jos kol kas dar nepademonstravo savo žaidimo – kitos ekipos žaidė geriau. Vis dėlto baltarusės dar turėtų parodyti savo nagus“, - teigė Lietuvos rinktinės treneris skautas Mantas Šernius.

Tai kaimyninės šalies atstovės ir padarė ketvirtadienį, kuomet pirmajame antro etapo mače įtikinamai pranoko žemyno vicečempionę Rusijos komandą 62:51.

„Baltarusės žaidžia komandinį krepšinį, neblogai pataiko. Viskas priklausys nuo to, kaip jos atrodys būtent tą dieną. Kai žaidė su rusėmis, Baltarusijos komanda atrodė puikiai ir puolime, ir gynyboje“, - DELFI sakė Lietuvos komandos įžaidėja Rima Valentienė.

Vieni kitų nebenustebins

Būsimų oponenčių ekipoje rezultatyviausiai rungtyniauja gynėja Natalija Marčanka (9,3 taško), bet A. Paulauskas neabejoja, jog baltarusių pergales ar pralaimėjimus labiausiai lemia aukštaūgių pasirodymas.
Tokios žaidėjos kaip Jelena Levčenka (8,5 taško ir 9,5 atkovoto kamuolio) ar Anastasija Veremejenka (6,7 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio) yra pagrindinis lietuvių konkurenčių variklis.

„Baltarusės įsibėgėja, nors faktas, kad jos įveikė ruses, dar nieko nesako. Galingiausia jų ekipoje – priekinė linija: J. Levčenka, A. Veremejenka. Turėsime būtinai su jomis susitvarkyti. Tai yra kitokios žaidėjos, nei, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos aukštaūgės, bet jos taip pat pakankamai greitos, agresyvios, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Pažįstu visas Baltarusijos žaidėjas, gerai žinau trenerį, kuris vadovauja savo šalies rinktinei jau aštuonerius metus, bet baltarusiai lygiai taip pat pažįsta mus. Paprasčiausiai laimės tie, kurie pademonstruos kokybiškesnį krepšinį“, - aiškino A. Paulauskas.

Beje, prieš čempionatą draugiškose rungtynėse Druskininkuose lietuvės nugalėjo baltaruses 76:69, tačiau tuomet varžovių gretose dar nežaidė J. Levčenka.

Ketvirtfinalyje nenorėtų sutikti prancūzių

Tai, su kuo Lietuvos komandai teks kautis ketvirtfinalyje, nulems ne tik tolesnis pačių lietuvių pasirodymas, bet ir įvykiai Katovicuose, kur šešios rinktinės grumiasi F grupės varžybose.

A. Paulauskas DELFI teigė neskaičiuojantis galimų variantų ir neketinantis „rinktis“ oponentų, tačiau prisipažino labiausiai nelaukiantis susitikimo su čempionų titulą ginančia Prancūzijos ekipa.

„Stengiuosi į nieką nesidairyti ir nieko nedėlioti. Tik tiek, kad norėtųsi išvengti prancūzių“, - sakė krepšinio specialistas.

Antrojo čempionato etapo E grupės turnyrą lietuvės užbaigs birželio 27 d. dvikova su Čekijos komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją