Pagyvėjimo laukiama sekmadienį vakare, kuomet ginklus surems Lietuvos ir Ispanijos rinktinės.

Laukto ažiotažo nėra

Panevėžiečiai galbūt mielai pažiūrėtų, kaip aikštėje susitinka Portugalijos ir Anglijos futbolo komandos, tačiau kuomet grumiasi šių šalių krepšininkai, daugelis Panevėžio gyventojų ir miesto svečių mieliau lepinasi rudenėjančios saulės šiluma.

Sekmadienį per Portugalijos ir Didžiosios Britanijos ekipų rungtynes specialioje sirgalių zonoje suolus po palapinėmis prieš milžinišką ekraną trynė vos kelios dešimtys krepšinio mėgėjų.

Ne ką populiaresnė sirgalių zona, kurią prieš Europos čempionato startą plačiai reklamavo pirmenybių organizatoriai, buvo ir prieš dieną.

„Visi kalbėjo, kad vakar pasižiūrėti kitų grupių varžybų (Panevėžyje rungtyniaujančioms komandoms šeštadienis buvo poilsio diena – DELFI) susirinks daug publikos, tačiau atėjo 25 žmonės“, - rankomis skėsčiojo sirgalius prie įėjimo į aptvertą zoną pasitinkantis apsaugininkas.

Svečiai iš užsienio aplenkia

Pirmomis trečiadienį prasidėjusio Europos čempionato dienomis sirgalių zonoje taip pat buvo tyku. Nors Panevėžio areną nuo aistruolių karalija turėjusios virsti aikštės skiria vos keliasdešimt metrų, net per vakarines lietuvių rungtynes sirgalių zona netapdavo dar viena krepšininkams ryžto įkvepiančios arenos tribūna.

„Tik per mačą su turkais buvo kitaip: susirinko maždaug 6 tūkstančiai žiūrovų. Šiandien žaisime su ispanais, todėl jų turėtų būti dar daugiau – gal 8-9 tūkstančiai“, - skaičiavo apsaugos darbuotojas.

Šeimininkų akistata su Europos čempionais – paskutinė viltis sirgalių zonoje įsikūrusiems prekybininkams bent kiek kilstelėti apyvartą.

Užkandžiais, gėrimais ar oficialia čempionato atributika prekiaujančios merginos DELFI sutartinai teigė, jog tikėjosi kur kas didesnio klientų srauto. Be to, sirgalių zonoje apsilanko tik vienas kitas užsienietis, o populiariausios prekės poziciją neginčijamai užima 6 litus kainuojantis alaus bokalas.

Beje, pastarasis krepšinio gerbėjų palydovas iki šiol sirgalių zonoje didelių rūpesčių nesukėlė: prie stalo ramiai prisėdę policininkai džiaugėsi, kad darbo jiems beveik nebūna. Be to, net jei įsipliekstų ūmus konfliktas, pareigūnams jį numalšinti neturėtų būti sunku, kadangi policininkų ir apsaugininkų sirgalių zonoje, bent jau sekmadienio popietę, buvo panašiai kaip ir pačių sirgalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją