Atėjus lemiamam prognozės momentui, Lazdeika kurį laiką stypsojo vietoje. Visiems sulaikius kvėpavimą, DELFI orakulas pasitrynė vieną akį. Pauzė... Tada jis pasitrynė jau abi akis. Ir nužingsniavo į kokoso kevalą su Lietuvos vėliava.

Kodėl Lazdeika negalėjo patikėti savo akimis? Priežasčių gali būti daugybė. Galbūt, kaip ir daugelis krepšinio specialistų, jis stebėjosi puikiu Makedonijos rinktinės pasirodymu Europos čempionate ir negalėjo patikėti, kad ji F grupėje užėmė aukštą antrąją vietą. O gal jam mintyse šmėstelėjo paskutinės šios grupės rungtynės tarp Makedonijos ir Rusijos. Jose jau atrodė, kad triumfuos makedonai, bet pergalę po fantastiško Sergejaus Monios tritaškio išplėšė rusai.

Na, yra ir trečias variantas. Prieš pranašaudamas ketvirtfinalio dvikovos baigtį, Lazdeika miegojo. O pasirinkęs „lietuvišką“ kokoso kevalą, vėl palaimingai užmigo.

Nors DELFI orakulas ilgai negalėjo patikėti tuo, ką mato, kokoso kevalą su trispalve jis pasirinko nė kiek nedvejodamas. Lazdeika taip norėjo kuo giliau įsitaisyti „namelyje“ su trispalve, kad šis net sudrebėjo.

Ką reiškia tokią įvairialypė krabo prognozė? Interpretacijų ir čia gali būti daug.

Galbūt Lazdeika nori pasakyti, kad trečiadienio vakarą ir mes negalėsime patikėti savo akimis. Kaip negalėjome jomis patikėti prieš metus, kai lietuviai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje šluote nušlavė galingą Argentinos komandą.

O gal „lietuviškame“ kokoso kevale ramiai užsnūdęs DELFI orakulas bando pasakyti, kad dėl mačo su makedonais baigties galime būti ramūs. Ar priešingai – kad varžovai mėgins užmigdyti lietuvių budrumą.

Kaip bebūtų, jau aštuonissyk teisingą prognozę pateikęs Lazdeika Lietuvai žada pergalę. O mums belieka tikėtis, kad Kęstučio Kemzūros auklėtiniai krabo žodį pavers krepšinio kūnu.

Beje, vienas Makedonijos rinktinės lyderių, natūralizuotas amerikietis Bo McCalebbas po kurioziško pralaimėjimo Rusijos rinktinei liejo apmaudą savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook“. Po viena iš nuotraukų B. McCalebbas parašė „...jbg...“ – tai vieno Balkanų šalyse itin paplitusio keiksmažodžio trumpinys.

Krabas Lazdeika pernai vasarą Makedonijos pilietybę gavusiam amerikiečiui linki ir toliau gilinti savo naujosios gimtosios kalbos žinias.

Tapk Krabo draugu „Facebook“ tinkle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)