Žiūrovų trūkumu nesiskundžia

Žiniasklaidoje plačiai nuskambėjo istorija, kuomet Ispanijos žurnalistai stebėjosi, kad krepšinio tauta vadinamoje Lietuvoje Europos čempionų rungtynes stebi vos keli šimtai žiūrovų. Ispanai nevyniodami žodžių į vatą pareiškė, kad lietuviams rūpi tik tos rungtynės, kuriose žaidžia jų šalies ekipa.

M. Balčiūno manymu, ne visi aistruoliai galėjo sau leisti nusipirkti bilietus į ispanų rungtynes. Be to, ir rungtynių laikas ne visada buvo patogus.

„Visų pirma, kai kurios rungtynės buvo darbo metu – mes juk negalime versti žmonių eiti iš darbo. Antras dalykas, buvo atskirti bilietai į Ispanijos ir Lietuvos rungtynes ir ne visi galėjo sau leisti pirkti bilietus“, - DELFI sakė M. Balčiūnas.

Tuo pačiu vienas iš LKF vadovų teigė, kad ne visi susitikimai buvo patrauklūs žiūrovams.

„Ne visos rungtynės buvo intriguojančios. Tarkime, žaidžia ispanai su portugalais. Bet kai buvo rimtos varžybos, Ispanija su Turkija, tai prašau – buvo beveik pilna arena. Žinote, tam tikra prasme lietuviai yra šiek tiek palepę. Atvažiuoja Pau Gasolis, bet jei jis nežaidžia prieš rimtą varžovą – (Ersaną) Ilyasovą ar (Hidayetą) Turkoglu – jiems ir nelabai įdomu žiūrėti. Tai čia natūralios priežastys, nieko nepadarysi“, - DELFI sakė M. Balčiūnas.

Taip pat LKF sekretorius pripažino, kad ir kai kurių užsienio šalių fanams atvykti į Lietuvą yra per brangu.

„Slovėnai į Lietuvą jau pirmame etape planavo atvežti 4 tūkst. sirgalių. Tačiau jei jiems 6 dienų kelionė kainuoja virš 1 tūkst. eurų, tai jie mums labai atvirai pasakė, kad net slovėnai, kurie ES ekonomiškai tikrai nėra paskutiniai, negali sau to leisti“, - sakė M. Balčiūnas.

Baigėsi sudėtingiausias etapas

Pirmadienį baigėsi pirmas Europos čempionato grupių etapas, kuris vyko keturiuose miestuose – Panevėžyje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Alytuje. Antras etapas trečiadienį prasidės Vilniuje, tačiau, M. Balčiūno manymu, jis jau nebus toks sudėtingas organizaciniu požiūriu, kaip pirmasis.

„Pirmas etapas – buvo gana sudėtingas ir komplikuotas laikas. Labai džiaugiuosi, kad šį pirmą žingsnį mes visi kartu žengėme labai sėkmingai – tiek organizacine, tiek rezultatų prasme. Neabejoju, kad tai buvo pats sunkiausias organizacinis laikas. Čempionatas vyko keturiuose miestuose, dabar mes atvažiavome į Vilnių, vėliau kelsimės į Kauną“, - pirmadienį spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ arenoje kalbėjo M. Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius pripažino, kad bene didžiausia bėda pirmo etapo metu buvo viešbučių kokybė, tačiau tai kompensavo naujos arenos – tiek atmosfera jose, tiek visa organizacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją