Lazdeikos pranašystė jau antrąsyk iš eilės buvo labai greita. DELFI orakulas, vos pašvietus ryškiai šviesai, nedvejodamas nuo jos pasislėpė kokoso kevale su Lietuvos vėliava.

Toks Lazdeikos verdiktas – geras signalas. Mat jis beveik taip pat ryžtingai apsisprendė ir dėl Lietuvos ir Lenkijos rinktinių dvikovos. O ketvirtadienį lietuviai lenkus sutriuškino rezultatu 97:77, nesulaukę rimtesnio pasipriešinimo. Būtent taip, kaip prognozavo Lazdeika.

Žinoma, ryžtingo Lazdeikos sprendimo nebūtina interpretuoti kaip spėjimo, kad lietuviai turkus taip pat sutriuškins 20 taškų skirtumu. Juolab, kad Turkijos rinktinė užtikrintai laimėjo pirmąsias dvejas Europos pirmenybių rungtynes.

Tiesa, pagal komandų kalibrą mačai Turkija-Portugalija ir Turkija-Didžioji Britanija tolygūs, pavyzdžiui, Kauno „Žalgirio“ ir Joniškio „Delikateso“ rungtynėms. Tad negalima atmesti ir galimybės, jog DELFI orakulas numanė, kad turkai po dvejų rungtynių su, švelniai tariant, ne pačiomis stipriausiomis pogrupio komandomis gali būti dar nepajautę tikrojo Europos čempionato ritmo.

Naujausia savo pranašyste Lazdeika tarsi primena kebabų krašto krepšininkams keletą paprastų faktų.

Visų pirma, turkai rimtose tarptautinėse varžybose per pastarąjį dešimtmetį ką nors pasiekė tik tais atvejais, kai pirmenybės vyko pačioje Turkijoje (turkai per visą savo krepšinio istoriją iškovojo tik du sidabro medalius: 2001 m. Europos pirmenybėse ir pernykščiame pasaulio čempionate – abejos varžybos vyko Turkijoje). Visų antra, Lietuva, nepaisant kebabų kioskų gausos, nėra Turkija.

Visų trečia, visi puikiai pamena, kad pernykštis sidabras turkams teko nepelnytai: pasaulio čempionato varžybų sistema buvo sudėliota taip, kad turkai su amerikiečiais susitiktų nebent finale, nors pagal įprastinę varžybų schemą Turkijos ir JAV rinktinės turėjo susikauti pusfinalyje. Ką bekalbėti apie tai, kad kelią į finalą turkams tuomet atvėrė šiurkšti teisėjo klaida, pusfinalio rungtynėse atėmusi pergalę iš Serbijos rinktinės, kuri vėliau nusileido lietuviams kovoje dėl bronzos.

Jau dusyk nepriekaištingą krepšinio uoslę pademonstravęs Lazdeika turkams siunčia rimtą signalą. Turbūt vienintelis būdas apeiti krabo verdiktą – Turkijos rinktinei apeiti visus Panevėžio kebabų kioskus, tikintis pasisemti Turkijos dvasios. Bet jie juk nežino, kad turkiški kebabai Lietuvoje dažniausiai būna visiškai neturkiški.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją