Atsižvelgiant į tai, kad Lazdeika teisingai išpranašavo visų trejų lig šiol Lietuvos rinktinės žaistų rungtynių baigtį, prognozė atrodo rimta. Juolab, kad DELFI orakulas neapsiriko ne tik palyginti aiškių rungtynių su britais ir lenkais atveju, bet ir pranašaudamas mačo Lietuva-Turkija laimėtoją. Šias rungtynes lietuviai laimėjo rezultatu 75:68, lemiamą persvarą susikrovę per dvi paskutines ketvirtojo kėlinio minutes.

Rinkdamasis, po kurios šalies vėliava pažymėtu kokoso kevalu šįsyk slėptis nuo šviesos, Lazdeika susimąstė. Jau atrodė, kad orakulas ketvirtąsyk pasirinks trispalvę, bet tada krabas ryžtingai pasuko Ispanijos vėliava pažymėto „namelio“ link.

Žinoma, vardan objektyvumo, Lazdeika nieko nežinojo nei apie dramatišką Lietuvos rinktinės pergalę prieš turkus, nei apie ne mažiau dramatišką žinią, jog Marijonas Petravičius susirgo reta plaučių liga ir pasirodymą „Eurobasket 2011” yra priverstas baigti.

Draugiškose rungtynėse lietuviai ir ispanai pasidalijo po pergalę. Tiesa, Kauno „Žalgirio“ arenos atidarymo varžybos buvo ne itin draugiškos. Lietuvių dominavimas aikštėje tuomet ypač nepatiko Marcui Gasoliui, kuris sumanė pažaisti ne krepšinį, o amerikietišką futbolą. Toks sportas labai liūdnai baigėsi Robertui Javtokui. Lietuvos rinktinės kapitonas ir dabar tebenešioja specialias „rankoves“ saugančias jaunesniojo Gasolio sužalotas alkūnes.

Beje, apie M. Gasolio pasirodymą Lazdeika nedavė jokios užuominos. Nors ispanų trenerių štabas turbūt ir be krabo pagalbos supranta, kad kiekvienas šio krepšininko-imtynininko judesys Panevėžio arenoje bus sutinkamas su tokiu triukšmu, kokio nė vieno ispano ausys dar nėra girdėjusios.

Nors DELFI orakulas dar nė sykio neapsiriko prognozuodamas Lietuvos rinktinės varžybų baigtį, Lazdeikos pranašystė dar nereiškia, kad sekmadienį Lietuva nusileis Ispanijai. O jei ir nusileis – tai tik grupės varžybos. Kaip bebūtų, visi mes tikimės, kad Lazdeikai pranašystės išvakarėse žiūrėta „Animal Planet“ kanalo laida apie krabų poravimosi ypatumus tiesiog susuko galvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją