Pranašaudamas, kas laimės Lietuvos-Prancūzijos rinktinių mačą, Lazdeika akivaizdžiai dvejojo.

Paprastai krabas gana ramiai žengia vieno ar kito kokoso kevalo link, bet šįsyk jis vieną po kito dėjo nedrąsius žingsnius... ir pasirinko „namelį“ su Prancūzijos vėliava.

Po fantastiškų Lietuvos rinktinės rungtynių su serbais, toks Lazdeikos verdiktas daug kam pasirodys netikėtas. Tačiau krabas tarė savo nebylų žodį ir jo atsiimti neketina.

Žinoma, Lazdeika nežinojo, kad lietuviai į serbų krepšį įmetė 100 taškų. Jis taip pat nežinojo, kad pralaimėjimo kartėlio dar neragavę prancūzai tik vargais negalais nugalėjo turkus, o ta pergalė – nemažas pačios Turkijos rinktinės nuopelnas.

Mat likus kelioms sekundėms iki rungtynių pabaigos, kai prancūzai pirmavo vos trimis taškais, turkai paėmė minutės pertraukėlę, ilgai planavo lemiamą ataką, o po to tiesiog nesugebėjo per penkias sekundes išsimesti kamuolio iš užribio, taip padovanodami pergalę varžovams.

Trečiadienio rungtynės buvo trečiadienį, tad gal tai ir nepakankamas faktorius šio vakaro mačo laimėtojui nustatyti. Na, prancūzai aikštėje greičiausiai versis be savo taikliausio metiko Mickaelio Gelabale'io, kuris mače su turkais patyrė traumą.

Tolimais metimais ne itin pasižyminčiai prancūzų komandai tai būtų labai didelė netektis: M. Gelabale'is iš toli kol kas metė 60 proc. taiklumu ir sumetė 12 iš 29 visos komandos pataikytų tritaškių.

Bet to Lazdeika nežino. Kaip ir to, kad prancūzų lyderis Tony Parkeris penktadienį aikštę matys prasčiau, nei visada. Ne, su regėjimu T. Parkeriui viskas gerai. Tačiau su kino žvaigžde Eva Longoria neseniai išsiskyręs krepšininkas tiesiog negalės žvilgtelėti į tribūnas, kur sėdės gražuolės Lietuvos rinktinės vyrų žmonos bei gyvenimo draugės, žinoma, priminsiančios apie sudaužytą prancūzų lyderio širdį.

Neoficialiais ir niekuo nepagrįstais skaičiavimais, tinkamai išsodinus Lietuvos krepšininkų mylimąsias, T. Parkerio gebėjimas matyti aikštę sumažėtų maždaug 30 proc.

Tad kodėl, kai yra visi šie lietuvių naudai bylojantys faktoriai, Lazdeika pasirinko prancūzus? Gal krabą apakino jo paties šlovės spinduliai, sužibę po šešių iš eilės teisingų spėjimų, o gal jam tiesiog buvo prasta nuotaika. Kaip bebūtų, orakulas labai rimtai rizikuoja pirmąsyk nepataikyti (ko jam nuoširdžiai linki visa DELFI redakcija ir visi Lietuvos krepšinio aistruoliai).

Tapk Krabo draugu „Facebook“ tinkle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją