Pokyčius pastebėjo pačią pirmą dieną

Aštuoniolika rinktinės kandidatų, gausios trenerių ir personalo pajėgos bei dar didesnis žiniasklaidos atstovų būrys – startavusi pirmoji nacionalinės komandos treniruočių stovykla iš karto padvelkė ažiotažu, kurį jau ne pirmą mėnesį Lietuvoje kelia artėjantis Europos krepšinio čempionatas.

„Matosi, kad dėmesio sulaukiame daugiau nei pernai. Jei prieš praėjusių metų pasaulio čempionatą buvo jaučiama daugiau skepticizmo, šiemet į mus žiūrima visai kitaip. Kitaip mus vertins ir varžovai, kuriems bus garbės reikalas nukauti pirmenybių šeimininkus“, - pastebėjo K. Kemzūra.

Prieš metus debiutavęs rinktinės stratego pareigose ir atvedęs savo auklėtinius ant trečiojo planetos čempionato nugalėtojų pakylos laiptelio, specialistas kol kas nesiryžta atsakyti į klausimą, kuomet – pernai ar šiemet – jo širdyje kirbėjo daugiau nerimo.

„Nebuvo lengvas ir debiutas, bet dabar jaučiame padidėjusius lūkesčius, norą namuose pasirodyti kuo geriau... Sunku palyginti, juk mes dar tik pradėjome darbą“, - teigė K. Kemzūra.

Fizine kandidatų forma patenkintas

Tradiciniu rinktinės šūkiu „Mes už Lietuvą!“ palydėtoje treniruotėje dar nedalyvavo gynėjas Rimantas Kaukėnas, kuris dėl šeimyninių aplinkybių į Druskininkus atvyks pirmadienį vakare, bei įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, prie komandos prisidėsiantis po savaitės pajūryje.

Užtat pajudėti su kolegomis iš Kauno atvyko po kelio operacijos sveikstantis puolėjas Jonas Mačiulis, dėl traumos praleisiantis žemyno pirmenybes.

„Pirminis įspūdis – geras. Nematau nė vieno krepšininko su viršsvoriu. Pavyzdžiui, Darius Songaila išvis atrodo lieknas kaip savo jaunystės metais“, - apie pirmąsias pratybas atsiliepė K. Kemzūra.

Pasak jo, rinktinės pasirengimo planas nuo pernykščio smarkiai nesiskirs.

Kęstutis Kemzūra
„Stengsimės padaryti dar geriau, bet pasiruošimo principus išlaikysime tokius pačius. Laiko yra pakankamai, bet ne per daug. Norisi, kad viskas vyktų sklandžiai, kad netrukdytų gamtinės sąlygos. O svarbiausios vis tiek bus krepšinio treniruotės, kurių metu lipdysime savo taktiką, gynybos ir puolimo principus. Stengiamės parinkti tokius derinius, kad galėtume išryškinti dabartinių rinktinės žaidėjų stipriąsias puses ir paslėpti silpnybes“, - aiškino komandos vyriausiasis treneris.

Tinginiauti neleis konkurencija

Sekmadienį rinktinės kapitonu vienbalsiai perrinktas vidurio puolėjas R. Javtokas pabrėžė, kad jo ir komandos draugų nuo pat pasirengimo pradžios laukia intensyvus darbas.

„Pirma treniruotė visada būna sunki. Šiemet ji dar kiek sunkesnė, nes ir lūkesčiai didesni. Pernai pasaulio čempionate užėmėme trečią vietą, šiemet bandysime kilti aukščiau, todėl ir treniruotis sunkiau.

Kol kas negalime pažadėti jokių konkrečių vietų – tik tiek, kad atiduosime visas jėgas. Žinoma, žaidžiant namuose tikslai turi būti maksimalūs, noras – taip pat. Bet sunku apie galimybes kalbėti, kai dar nebuvo nei vienos treniruotės salėje“, - dėstė aukštaūgis.

R. Javtokas neslėpė, kad netausoti jėgų pasirengimo ciklo metu krepšininkus vers ir vidinė konkurencija.

„Manau, kad kova dėl vietos rinktinėje bus arši. Tai tik padės pagerinti komandos rezultatus ir toliau tobulėti. Kol dirbame stadione, tos konkurencijos dar nesijaučia, bet salėje bus kitaip. Kai tiek daug žmonių, treniruotis bus nelengva: dabar galime žaisti net keturiais penketais, todėl pratybų kokybė kiek nukentės“, - svarstė žaidėjas.

Kapitonas taip pat patikino, kad komandos debiutantų labiau patyrę krepšininkai neformaliomis pareigomis neapkraus.

„Mūsų rinktinėje dedovščinų nėra: ar veteranai, ar jaunimas – visi vienodi. Visi turi įrodyti, kad yra verti rinktinės. Todėl nei dainų dainuoti, nei bulvių skusti ar krepšių nešioti niekam nereikia“, - juokėsi R. Javtokas.

Druskininkuose rinktinė stovyklaus savaitę. Liepos 24 d. nacionalinės komandos kandidatai išvyks į pajūrį, kur praleis dar keletą savaičių ir rugpjūčio 4 dieną sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Slovėnija.

Europos čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis.

K. Kemzūros auklėtiniai A grupėje Panevėžyje varžysis su Ispanijos, Turkijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos krepšininkais bei papildomą atranką įveiksiančia ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją