„Žaidėjai daugiau ar mažiau aplamdyti po pirmo mūšio, bet visi pasiruošę žaisti toliau“, – ketvirtadienį po rytinės treniruotės „Aukštaitijos“ sporto rūmų salėje pranešė K. Kemzūra.

Po pergalės 80:69 prieš Didžiosios Britanijos komandą Lietuvos krepšininkai buvo kupini teigiamų emocijų ir linksmai traukė vienas kitą per dantį.

„Žiūrėk, kad kitą kartą galvos nepamirštumei“, – šaukė Mantas Kalnietis ekipos kapitonui Robertui Javtokui, kuriam po pratybų teko apsisukti ir kulniuoti atgal į rūbinę pasiimti palikto krepšio.

Treneris K. Kemzūra pripažino, kad sėkmingas čempionato startas nustūmė įtampos akmenį nuo jo auklėtinių pečių, tačiau pačiam rinktinės vairininkui rūpesčių liko pakankamai.

„Įtampa sumažėjo, bet svarbu, kad kartu nenuslūgtų ir koncentracija“, – pastebėjo specialistas.

Pirmenybių pradžia nebuvo prasta ir kitam lietuvių oponentui – Lenkijos komandai. Nors lenkai nusileido ispanams 78:83, ekipos pasirodymu treneris Alešas Pipanas liko patenkintas. K. Kemzūra neabejojo, kad kaimyninės šalies komanda gali vienodai sėkmingai sužaisti ir antrą dieną iš eilės.

„Kiekviena komanda yra savotiška. Galbūt lenkai neturi savo žvaigždžių, bet jie jau pirmose rungtynėse įrodė, kad su jais juokauti negalima. Lenkai daug ir gerai juda – ir be kamuolio, ir su juo, stato daug užtvarų ir gali įmesti iš toli. Thomasas Kelati, veteranas Lukaszas Koszarekas – geri žaidėjai, be to, visi lenkų krepšininkai grumiasi ir agresyviai „lipa ant lentos“. Tad Lenkijos komanda labai pavojinga, ir šioms rungtynėms ruošiamės labai rimtai“, – dėstė treneris.

– Mače su lenkais mėginsite pasinaudoti priekinės linijos pranašumu? – paklausėme K. Kemzūros.

– Žinoma. Kaip sakiau vakar, rungtynėse su britais žvėriškai pataikėme iš toli, bet tikėtis to paties kiekvieną dieną neverta, ir vien tritaškiais pasikliauti negalime. Turėsime būti agresyvesni baudos aikštelėje.

– Kaip lenkams pirmosiose rungtynėse su ispanais pavyko pasvilinti padus Europos čempionams?

– Svarbiausia buvo tai, kad lenkai žaidė be įtampos ir atsidavę visa širdimi. Dėl to ketvirtajame kėlinyje ispanai pirmavo nedideliu skirtumu, ir buvo neaišku, kaip viskas pasibaigs, o būtent to tokios komandos kaip Lenkijos rinktinė ir siekia. Mums reikia nuo pat pradžių stengtis, kad rungtynių pabaigoje dramos nebūtų.

– Jonas Valančiūnas per kontrolinius mačus buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas, bet vakar žaidė nedaug. Kaip įsivaizduojate jo vaidmenį?

– Jo vaidmuo bus pakankamai svarbus. Bet nereikia galvoti, kad devyniolikmečių pirmenybėse žaidęs po 40 minučių per rungtynes jis tiek pat žais ir suaugusiųjų varžybose. Tomas Delininkaitis vakar visai nežaidė, bet abu jie turi būti pasiruošę, ir galbūt šiandien jie pridės mums papildomos energijos.

– Rungtynėse su britais išvydote tokį auklėtinių žaidimą, koks jis ir turėtų būti?

– Taip galiu pasakyti tik apie pataikymo procentą. Visus kitus žaidimo elementus dar reikia tobulinti. Gynyba ketvirtame kėlinyje buvo tikrai nebloga, tik mes to neišnaudojome. Ypač trečiame ketvirtyje puolėme padrikai. Kuomet varžovai pradeda gintis agresyviai, mes turime išlikti ramūs, nesiblaškyti. Būtent tokiais atvejais mus turi gelbėti deriniai ir kombinacijos, o jų atlikimas neturi šlubuoti.

– Ko dar trūksta ekipai, kad puolimas būtų geresnis?

– Vakar pelnėme per mažai taškų po kontratakų, o kalbant apie pozicinį žaidimą, kartais ne visi krepšininkai mato, kaip turi vystytis ataka. Kiti ir primiršta, kur reikia atsistoti, suvėluoja pastatyti užtvarą, sugauna kamuolį ne toje pozicijoje, ir kombinacija išsiderina.

– Ar šiandien naudositės proga išmėginti kokių nors naujovių, eksperimentuoti?

– Matysime. Pirmas tikslas – laimėti rungtynes, o ne užsiimti eksperimentais. Bet viskas priklausys nuo rungtynių eigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją