169 mln. Lt kainavusios arenos atidarymas buvo nukeltas kelis kartus, o oficialus atidarymas įvyks ketvirtadienio vakarą. Beje, valstybinė statybos užbaigimo komisija naująją areną palaimino vos prieš porą dienų – rugpjūčio 16-ąją.

Oficialus arenos, kurią projektavo architektas Eugenijus Miliūnas, atidarymas prasidės mistine pasaka, kuri bus sekama tamsoje. Netrukus arenos viduryje šokėjai suformuos įvairias figūras, kurios turi prasmę lietuvių mitologijoje.

Vėliau bus pristatyta oratorija „Tas kosmiškas krepšinio jausmas“, kurioje dalyvaus tokie atlikėjai kaip Asmik Grigorian ir Edgaras Montvydas.

Po oficialios dalies vyks draugiškos krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos nacionalinių krepšinio rinktinių.

Bilietai į atidarymo ceremoniją bei rungtynes kainavo nuo 46 Lt., tačiau jau netrukus buvo išgraibstyti ir jų prekyboje jau nebėra - arena turėtų būti sausakimša.

„Dabar labai sunku prognozuoti, kaip seksis – visi arenos užbaigimo komisijos parašai gauti, viskas veikia. Tačiau laukia didžiulis renginys, į kurį susirinks tūkstančiai žmonių. Mes darome viską, kad renginys vyktų kuo sklandžiau“, - DELFI ketvirtadienį teigė Kauno savivladybės administracijos Statybų skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Jei darbai arenos viduje praktiškai baigti, tai dar ketvirtadienio rytą Nemunos saloje plušo darbininkai, kurie tvarkė arenos aplinką, klojo grindinio trinkeles.

Planuojama, kad naujoje arenoje, kuri krepšinio varžybų metu talpina 15 tūkst. žiūrovų, bus surengta mažiausiai 75 renginiai per metus, kuriuose dalyvaus ne mažiau nei po 1 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją