Specialiosios Graikijos policijos pajėgos demaskavo „kriminalinę organizaciją“, kurią sudarė šalies aukščiausiosios ir žemesnių futbolo lygų klubų prezidentai bei akcininkai, buvę ir dabartiniai žaidėjai, teisėjai ir t. t. Sulaikyta daugiau nei dešimt organizacijos narių, penki ieškomi, o dar 85 gali būti pateikti kaltinimai.

I. Bourousis figūruoti policijos tyrime ėmė tada, kai pareigūnai ėmėsi slapta klausytis kai kurių įtariamųjų telefoninių pokalbių. Krepšininkas susitikinėja su futbolo klubo „Kavala“ prezidento Stavro Psomiadžio (kuris buvo areštuotas) seserimi. Šios tėvas Makis Psomiades, kuris šiuo metu ieškomas, yra „Kavala“ klubo akcininkas.

Viename iš M. Psomiadžio ir I. Bourousio pokalbių pašnekovai kalbėjosi apie tai, kaip „Olympiacos“ vidurio puolėjas gerai žaidė Graikijos čempionato rungtynėse balandžio mėnesį ir akivaizdžiai buvo energingesnis bei aktyvesnis už kitus krepšininkus. M. Psomiadis patikino sportininką, kad jo klubo futbolininkai dėl tos pačios priežasties negali miegoti naktimis.

Pokalbio pabaigoje I. Bourousis pasiskundė, kad jo „medikamentai baigėsi“ ir kad jam jų reikėtų finalams gegužės viduryje. M. Psomiadis liepė nesijaudinti ir patikino parūpinsiąs dar.

Šį sezoną Pirėjo klubo vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius kartą buvo suteikęs I. Bourousiui mėnesį atostogų nuo krepšinio, žurnalistams tada paaiškinęs, kad jo žaidėjas skundžiasi „nereguliariu metabolizmu“.

Graikijos vyrų krepšinio pirmenybėse antidopingo testai neatliekami nuo 2010 metų pabaigos, kai antidopingo agentūra atsisakė bendradarbiauti su aukščiausiąja šios šalies lyga, nes ši įsiskolino 35 tūkst. eurų.

Penktadienį prokurorai paskelbė iškėlę krepšininkui bylą dėl galimo dopingo vartojimo ir žada iškviesti I. Bourousį apklausai. Paviešintame pokalbyje krepšininkas taip pat išvadino idiotais „Olympiacos“ savininkus brolius Angelopoulos, tad beveik neabejojama, kad sportininkas artimiausiu metu bus atleistas iš komandos.

Prieš mėnesį graikas pareiškė nebenorintis atstovauti šalies rinktinei, kurioje, esą, jo niekas negerbia, tačiau pastarosiomis dienomis persigalvojo ir žurnalistams teigė pasikarščiavęs bei norįs toliau vilkėti nacionalinės ekipos marškinėlius.

Graikijos rinktinė rugpjūčio 31-ą dieną prasidėsiančiame Europos čempionate Lietuvoje startuos B grupėje Alytuje, kur susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Kroatijos, Juodkalnijos komandomis bei papildomą atranką įveiksiančia ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją