Nors su lietuviais šįvakar susikausianti Lenkijos rinktinė vakar gerokai patampė nervus tituluotiesiems ispanams, Lazdeikai tai įspūdžio turbūt nepadarė.

Mat rinkdamasis, po kurios šalies vėliava pažymėtu kokoso kevalu slėptis nuo šviesos, DELFI orakulas be mažiausios abejonės pasirinko tą, kuris paženklintas trispalve.

Lazdeika į „lietuvišką“ kevalą šmurkštelėjo taip greit, kad šis net sudrebėjo. Tuo tarpu pranašaudamas pirmųjų Lietuvos rinktinės rungtynių su britais laimėtoją, krabas gerokai padvejojo ir ilgai sukiojosi apie Jungtinės Karalystės vėliava pažymėtą „būstą“.

Prieš didžiąją pertrauką atrodė, kad 10 taškų persvarą susikrovę lietuviai kontroliuoja rungtynes, tačiau tragiškas trečiasis kėlinys privertė mūsiškius gerokai paprakaituoti dėl pergalės.

Sunku paaiškinti, kodėl Lazdeika šįsyk taip ryžtingai pasirinko Lietuvos vėliavą, mat toks greitas DELFI orakulo apsisprendimas – retas reiškinys. Galbūt Lazdeika atsižvelgė į tai, kad lenkus išvargino iki paskutinės minutės vykusi atkakli kova su ispanais, o gal jis nujautė, kad lietuviai nusiteikę kaimynams atsilyginti už pažeminimą 2009 m. Lenkijoje vykusiame Europos čempionate. Tuomet lenkai Ramūno Butauto treniruojamą rinktinę įveikė rezultatu 86:75.

Žinoma, niekas iš DELFI kolektyvo prie Lazdeikos nekalbėjo nei apie Lenkijos-Ispanijos rungtynes, nei apie Lenkijoje vykusio praėjusio Europos čempionato nuoskaudas, nei apie dvikalbes lenteles, nei apie lenkų teiginius, jog lietuviai okupavo Vilnių. Tačiau niekas nežino, kokios mintys slypi už visados mąslaus Lazdeikos veido.

Kol kas galima pastebėti tik tiek, kad pirmoji oficiali Lazdeikos pranašystė visiškai atitiko situaciją aikštelėje. Ir, žinoma, tikėtis, kad lenkai įrodys esantys ne krepšinio, o futbolo šalies patriotai. Tad belieka lenkams palinkėti kuo geresnio pataikymo į krepšį. Smūgiuojant koja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją