Arena kelia malonius prisiminimus

„Siemens arenoje“, kurioje jau trečiadienį prasidės antrasis Europos pirmenybių etapas, B. Marjanovičiui nereikia gido.

„Prisiminimai – puikūs, – apmetęs akimis areną šypsojosi Serbijos nacionalinės komandos vidurio puolėjas. – Juk čia šiemet nugalėjome Vilniaus „Lietuvos rytą“, tad gražių akimirkų, kurios išplaukia iš atminties, netrūksta.“

Praėjusį sezoną B. Marjanovičius užbaigė „Žalgirio“ klube, karaliavusiame Lietuvoje ir vietiniuose frontuose susirinkusiame visus įmanomus titulus.

Po Serbijos komandos treniruotės įspūdingo stoto aukštaūgis nepraleido progos pasidalinti pergalingais prisiminimais su keturiais Lietuvos rinktinės žaidėjais, šiemet taip pat rungtyniavusiais „Žalgiryje“.

„Kaip laikaisi? Ar pasiruošęs?“, – vienas po kito B. Marjanovičių klausinėjo ir draugiškai kumščiojo Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Paulius Jankūnas bei Tomas Delininkaitis.

„Tie vaikinai – puikūs, kaip ir visa, kas susiję su Lietuvos krepšiniu. Kovoti su jais bus labai sunku. Serbijos rinktinėje nežaidžiu labai daug, tačiau žinau, kad trečiadienį laukia sunkus mūšis“, – DELFI teigė B. Marjanovičius.

Nors Turkijoje nežaidė, revanšo geidžia už komandos draugus

Progų pasimatyti su žalgiriečiais serbas ateityje neturės daug, kadangi kitą sezoną gins „Nižnij Novgorod“ klubo iš Rusijos garbę.

Trečiadienio ir Lietuvos bei Serbijos komandų akistatos B. Marjanovičius, kaip ir visi jo tautiečiai, laukia ir dėl slogių prisiminimų apie praėjusių metų pasaulio čempionatą. Tuomet galingai žygiavę serbai liko tuščiomis, o mače dėl bronzos ambicingą komandą sustabdė būtent lietuviai.

Tiesa, Stambule B. Marjanovičiaus tuo metu nebuvo – ketverius pastaruosius metus savo šalies rinktinės stovyklose dalyvaudavęs vidurio puolėjas tik šiemet prasimušė į pagrindinę nacionalinės komandos sudėtį.

„Tiesą sakant, rungtynių dėl bronzos medalių nemačiau net per televizorių, kadangi tuo metu turėjau dalyvauti Maskvos CSKA klubo treniruotėje. Tačiau komandos draugai apie tą mačą papasakojo užtektinai. Revanšo mes išties labai norime: vis dar esame kupini sportinio pykčio už pralaimėjimą lietuviams“, – prisipažino B. Marjanovičius.

Debiutantu kol kas nepasitiki

Per metus Serbijos komanda pasikeitė mažiau nei skaudžias netektis išgyvenusi Europos čempionato šeimininkų rinktinė: į Lietuvą treneris Dušanas Ivkovičius negalėjo atsivežti tik sveikatos problemų neišvengusio puolėjo Novicos Veličkovičiaus.

„Tai – didžiulė netektis. Novica komandai suteikdavo labai daug naudos, žaisdavo startiniame penkete. Be jo yra sunku, bet Milanas Mačvanas ir Duško Savanovičius atiduoda labai daug jėgų, kad tinkamai jį pavaduotų. Mes net nejaučiame, kad Novicos nebėra“, – dėstė B. Marjanovičius, kuriam D. Ivkovičius iki šiol dar neleido pasireikšti: aukštaūgis žemyno čempionate iki šiol nesužaidė nė vienos minutės.

Prieš dvikovą su lietuviais – liūdnas vakarėlis

Užtikrintai serbai pradėjo ir šį Europos čempionatą: keturias pergales iš eilės iškovojusi komanda kluptelėjo tik paskutiniajame B grupės mače, po pratęsimo 96:97 pralaimėjusi prancūzams ir užleidusi jiems pogrupio lyderių poziciją.

Nesėkmė gerokai aptemdė nuotaikas tą patį vakarą organizuotame puolėjo Duško Savanovičiaus 28-ojo gimtadienio vakarėlyje. Simboliška, kad būtent pats jubiliatas paskutinėmis rungtynių akimirkomis turėjo auksinę progą išplėšti pergalę serbams, tačiau vieno komandos lyderių metimas skriejo pro šalį.

„Vakarėlis vis tiek buvo, bet nepasakyčiau, kad linksmas. Duško per savo gimtadienį pats prancūzams įteikė dovaną, o ne atvirkščiai.
Taip, nugalėję lietuvius dar galėtume pataisyti situaciją, bet žinau, kad Vilniuje tai padaryti bus labai sunku“, – šypsojosi B. Marjanovičius.

Vis dėlto mačo su lietuviais serbai pernelyg nesureikšmina, kadangi vienų čempionato favoritų komanda, anot B. Marjanovičiaus, Lietuvoje nusiteikusi žengti toli.

„Mūsų užduotis – finalas. Visi – žaidėjai, treneriai, komandos personalas – apie tai galvoja nuo pasiruošimo pirmenybėms pradžios“, – patikino buvęs žalgirietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją