„Geras mano bičiulis iš FIBA – Europos trenerių direktorato narys Richardas Stokesas tuomet patvirtino, kad mūsų aukštosios mokyklos salė visiškai tinkama čempionate dalyvausiančių ir į Vilniaus turą patenkančių komandų treniruotėms“, - pridūrė docentas Š. Sakalauskas.

2007 metų pabaigoje kartu su naujuoju Universiteto korpusu pradėta eksploatuoti sporto salė atitinka aukščiausios standartus, joje paklotos HARO sportinės grindys (Modelis „Helsinki 10“). Ši danga ne tik atitinka FIBA reikalavimus, bet ir naudojama daugelyje NBA sporto rūmų JAV vykstančiose varžybose.

Beje, MRU sporto salėje, prieš prasidedant čempionatui, rugpjūčio 28 d. FIBA surengė seminarą čempionato treneriams, rungtynių komisarams, instruktoriams. FIBA atstovai liko patenkinti sudarytomis sąlygomis seminarui.

„Tai, kad MRU įrengta viena geriausių sostinės salių, ir aukštoji mokykla dalyvauja Europos krepšinio čempionate – labai svarbu vystant studentišką sportą. Universiteto studentai tikrai nėra abejingi čempionato kovoms, o MRU vyksiančios geriausių Europos komandų treniruotės jaunuolius turėtų paskatinti dar aktyviau sportuoti ir sėkmingai derinti studijų procesą su fiziniu aktyvumu,“ - įvykio reikšmę pabrėžė treneris Š. Sakalauskas.

Čempionato metu MRU patalpose įrengta instaliacija „Tautiška giesmė“. Jis susideda iš daugiau nei prieš 100 metų Vinco Kudirkos paskelbto himno žakardiniu audimu išreikštos garso spektrograminės analizės juostos, kuri lazerių iliuminacijos ir dinaminės instaliacijos pagalba „pjauna“ vaizdą esamuoju momentu, t. y., žiūrovas turi galimybę girdėti ir stebėti kokybinius garso pokyčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją