„Paskutinį kartą Kaune buvau sausio mėnesį. Tuomet pamačiau tik arenos skeletą, dabar regiu visą kūną. Pažanga akivaizdi, neabejoju, kad arena bus pastatyta laiku. Ši arena labiausiai atitiks mūsų reikalavimus“, - sakė sporto rūmus apžiūrėjęs N. Zanolinas, su kuriuo kartu atvyko ir „FIBA-Europe“ renginių vadovė Monika Puhner.

Jis areną apžiūrėjo labai atidžiai, uždavė daug klausimų. „FIBA–Europe“ generalinis sekretorius taip pat siūlė per Europos vyrų krepšinio čempionatą arenoje dar padidinti žiūrovų vietų skaičių, rodė, kurioje vietoje tai būtų galima padaryti, rašoma Kauno savivaldybės pranešime.

„Man smagu, kad Kaunas ir miesto meras laikosi duoto žodžio ir padaro viską, kas prašoma. Mane džiugina statybos tempai. Tikiuosi, kad iki metų pabaigos statybos darbai bus baigti, o arenos aplinka bus sutvarkyta pavasarį“, - sakė „FIBA–Europe“ generalinis sekretorius.

Kauno meras A. Kupčinskas informavo, kad jau kitą savaitę turėtų prasidėti derybos su areną statančia bendrovė „Vėtrūna“ dėl galutinio objekto užbaigimo termino. „Statybininkai prašo terminą, kuris buvo spalio mėnuo, nukelti 5 mėnesiams, tačiau mes su tuo negalime sutikti. Tarsimės, kad arenos statybos pabaiga būtų nekelta ne daugiau kaip tris mėnesius“, - teigė meras.

Miesto vadovas sakė, kad kitų metų pradžioje arenoje varžybos dar nevyks, tačiau tikimasi joje surengti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato butų traukimo ceremoniją.

A. Kupčinskas pridūrė, kad išspręstas klausimas ir dėl arenos kėdžių. Iš pradžių buvo numatyta pirkti kėdes už 10,2 mln. litų. „Vėtrūna“ pasiūlė pirkti Kinijoje gamintas analogiškų charakteristikų kėdes, kurios kainuotų milijonu litų pigiau. „Tačiau dabar gautas raštas, kad bendrovė, siūliusi kėdes už 10,2 mln. litų, dabar jas parduos už 9 mln. litų. Todėl bus perkamos tos kėdės, kurios ir buvo numatytos pradžioje“, - paaiškino meras.

N. Zanolinas akcentavo, kad prieš kitų metų rugsėjį vyksiančias Europos pirmenybes arenoje būtina surengti aukšto lygio varžybas. „Eurobasket 2011“ direktorius Mindaugas Špokas teigė, kad planuojama prieš čempionatą Lietuvoje surengti keletą draugiškų rungtynių, kuriame dalyvautų būsimo Europos čempionato dalyvės.

„Žinoma, kelerios rungtynės vyktų Žalgirio arenoje, tai būtų gera galimybė ją išbandyti. Planuojama į Lietuvą pasikviesti ir JAV rinktinę, tačiau tam reikia nemažų pinigų“, - sakė M. Špokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją