„Pats patyriau, kad mėgstamas sportas padeda net didžiausiam neklaužadai atrasti tikslą gyvenime ir būti įvertintam. Labai tikiu, kad šis projektas padės vaikams, kuriems sunkiau susikaupti mokykloje, kurie, neturėdami galimybių išlieti savo energijos, nuotykių ir saviraiškos ieško gatvėje ar nusikalstamoje veikloje“, – tvirtino L. Kleiza.

Projekto partnerių teigimu, ši programa turi didelę prevencinę reikšmę, nes socialinės rizikos šeimose ir globos įstaigose augantys vaikai yra ypatingai linkę į nusikalstamą veiklą.

„Policija nuolat skiria ypatingą dėmesį vaikų užimtumo prevencijai, tad labai džiugu, kad atsiranda žmonių, neabejingų vaikų likimams ir norinčių suteikti jiems materialinę bei moralinę pagalbą“, - sako policijos generalinis komisaras V. Telyčėnas.

Policijos departamento prie VRM ir L. Kleizos labdaros ir paramos fondo atstovai ketina organizuoti vaikams teisinių žinių konkursus, viktorinas ir kitus renginius teisės ir teisėtvarkos bei saugaus eismo temomis, sporto šakų treniruotes ir varžybas, padės vaikams formuoti įvairius socialinius įgūdžius.

L. Kleiza savo vardo labdaros ir paramos fondą pristatė praėjusių metų gruodį. Fondo tikslas - suteikti finansinę, materialinę bei moralinę pagalbą bei sudaryti lygias galimybes sportuoti kiekvienam vaikui. Fondas daugiausia dėmesio skiria vaikų globos namų, socialinės rizikos šeimų ar specialiųjų poreikių vaikams, kurie turi ypač ribotas galimybes neformaliam ugdymui.

Fondo dėka daugiau nei 100 vaikų jau stebėjo krepšinio varžybas, o sportinis inventorius ir dovanos pasiekė Kauno, Lentvario ir Vilniaus trečiuosius globos namus. Siekiant įtraukti į labdaringą veiklą kitus sportininkus, pradėtas bendradarbiavimas su krepšinio komanda „Justitia 98“.

Fondo direktoriaus Tomo Masaičio teigimu, artimiausiu metu L. Kleizos skirtomis lėšomis ketinama pradėti Lentvario globos namų sporto salės rekonstrukciją ir pakviesti vaikus į krepšinio varžybas bei dalinti sporto inventorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją